5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum: Medeniyetleri günışığına çıkarmak için ilk kazma vuruldu...

Alacahöyük Beldesi yerleşim alanı içinde bulunan Alacahöyük örenyerinde 17 kişilik ekiple yürütülecek kazı çalışmaları ise 19 Temmuz'da başlayacak. Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Görevlisi Alacahöyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, kazı programlarına göre Hitit Barajı setinin kalan bölümünü açarak, barajda küçük onarımlar yapacaklarını, ayrıca geçen yıl ortaya çıkardıkları mücevher atölyesindeki çalışmalara devam edeceklerini bildirdi. Çınaroğlu, sezon sonuna kadar barajdaki çalışmaları bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ortaköy-Şapinuva Örenyeri Kazı Başkanı Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Aygül Süel de, önümüzdeki hafta içinde başlayacakları kazılarda, 20 kişilik kazı ekibi ve yaklaşık 40 işçi ile birlikte çalışacaklarını ifade etti. Çalışmaların C binası ve ağıl önünde yoğunlaşacağını söyleyen Süel ''Hedefimiz Hititlerdeki belediye tesislerini ve Boğazkale-Hattuşa örenyerinde çıkarılan tabletlerde yazan ordu komutanlık merkezini bulmak'' dedi.

Sungurlu, Yörüklü-Hüseyindede ve Fatmaören ile Uğurludağ-Resuloğlu kazılarına başkanlık eden Müze Müdürü İsmet Ediz ise Hüseyindede ve Fatmaören'de çalışmalara başladıklarını, Resuloğlu Araçlar mevkiinde de bugünden itibaren çalışmaların başlayacağını söyledi.

iha-çorum
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 15:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?