5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum: Onlar, herşeyini kaybedip yaşam mücadelesi veren Türkmenler

ABD’nin Irak’a saldırması ile başlayan savaşta bütün varlıklarını kaybeden Kerkük Türkmenleri’nden Çorum’a göç eden İbrahim ailesi yaşam mücadelesi veriyor.

ABD-Irak Savaşı’nın başlamasının ardından evlerini terk ederek Türkiye’ye gelen ve burada Çorum’a yarleşen İbrahim ailesi, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. İsmail İbrahim eşi Gülderen İbrahim ve çocukları Nur (12), Muazzin (10) ve Muhammed (5) ile tek odalı evde yaşarken, mülteci olmaları nedeniyle hiçbir işte çalışamıyor.

Baba İsmail İbrahim, mülteci olarak Türkiye’ye geldikten sonra kendi başlarına kaldıklarını belirterek, "Biz, Irak’ta bütün mal varlıklarımızı bıraktık. ABD ile birlikte olan Kürtler, bizim evremizi yakıp yıktılar. Biz şimdi ortada kaldık. Cebimizde para yok. Birleşmiş milletler bize sahip çıkmıyor, çocuklarımız sefil bir durumda yaşam mücadelesi veriyoruz" şeklinde konuştu.
Büyük kızı Nur İsmail’in, ABD’nin savaşta attığı bombalar yüzünden kulak zarlarının patladığını belirten Iraklı Türkmen İsmail İbrahim, Türkiye’de hayırsever vatandaşların yardımıyla ameliyat yaptırdığını ve kulak zarının düzeldiğini ancak, boğazından da en kısa sürede ameliyat olması gerektiğini ifade ederek, yardım istedi.

Birleşmiş Milletler’e defalarca müracaat ettiklerini belirten İsmail İbrahim, "BM bizi unuttu, kaderimize terk etti. Biz şimdi kendi başımıza yaşam mücadelesi veriyoruz. Sayın Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan, bize yardım edin. Biz Türkiye’yi Anavatanımız biliyoruz. Bizi burada aç sefil bırakmayın" şeklinde konuştu.

ÇORUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 21:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?