5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum: Şampiyona vefasızlık örneği

Avrupa Şampiyonası’nda 54 kiloda 2004 yılında birinci olan Bayram Özdemir, Atina Olimpiyatları’na gidecek Grekoromen Güreş Milli Takımı kafilesine hiçbir geçerli gerekçe gösterilmeksizin dahil edilmedi. Özdemir’in yerine kadroya dahil edilen güreşçinin son birinciliğini 1997 yılında alması Avrupa Şampiyonu Bayram Özdemir’in tepkisine neden oldu. Şampiyon güreşçi Özdemir kendisine en azından seçme müsabakası hakkı verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Olimpiyatlara çok sıkı hazırlanmıştım, hayal kırıklığına uğradım" diyerek tepkisini gösterdi.


Avrupa Grekoromen Şampiyonu Bayram Özdemir’in olimpiyat kadrosuna alınmadığı haberini alan Çorum’un İskilip İlçesi halkı karara büyük tepki göstererek, yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi için kampanya başlatacaklarını açıkladılar. Yapılan yanlış değerlendirmenin Atina Olimpiyatları’nda Türkiye’yi bir madalyadan mahrum bırakabileceğini ve bunun sorumlusunun bu uygulamaya imza atanlar olacağını vurgulayan Çorumlular, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Güreş Federasyonu’nu telefonla arayarak tepkilerini dile getiriyorlar.
Bayram Özdemir’in olimpiyat kadrosuna alınmaması İskilip İlçesi’nin AKP'li Belediye Başkanı Orhan Öztürk’ü de harekete geçirdi. Bayram Özdemir’i spordan sorumlu danışman olarak kadrosunda bulunduran İskilip Belediyesi de kampanyanın öncülüğünü yapıyor. İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk konuyla bizzat ilgilenerek gerekli resmi başvuruları yapmak üzere harekete geçtiğini açıklayan Orhan Öztürk, "Başarıyı yakalamış ve Avrupa Şampiyonu olmuş bir güreşçiyi birilerinin kaprisi yüzünden müsabakalara almamak Türk sporuna yapılmış en büyük ihanettir" diyerek tepkisini gösterdi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e bir mektup yazan Belediye Başkanı Orhan Öztürk, "2004 Avrupa Güreş Şampiyonu olan belediyemizin de spor danışmanlığını yapan hemşehrimiz Bayram Özdemir’in herhangi bir geçerli kritere dayandırılmadan Milli Takım kampına çağrılmamış olması ilçemizde ve ilimizde derin bir hayal kırıklığı ve infiale yol açmıştır. Objektif değerlendirme yapıldığında ve sporcumuzun şu anki form durumu da göz önüne alındığında Bayram Özdemir’in Olimpiyat Milli Takımı’na çağrılmaması, gereken müdahalenin yapılmaması durumunda muhtemel bir madalyanın ülkemiz adına kaybedilmesi demektir. Avrupa Şampiyonu milli sporcumuzun herhangi bir gerekçeye dayandırılmadan milli takım kampına çağrılmamış olmasını kamuoyuyla da paylaşacağımızı bilgilerinize ve takdirlerinize arz ederim" dedi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 10:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?