4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Çorum: Türk-iş'ten eylemdeki işçilere 45 ton gıda yardımı...

Sendika, sigorta ve insanca çalışma ortamı istekleri ile başlayan işçi işveren krizi 18. gününü doldururken, işçilerin fabrika önlerindeki eylemleri devam ediyor. Çorum’da 25 fabrikadan 23 tanesi kapalı tutulurken, 2 tanesi işçilerle anlaşarak üretime başlamıştı.


Eylemde bulunan yaklaşık 3 bin 500 işçiye bugün Türk-İş tarafından 5 kilogram sıvı yağ, 2 kilogram pirinç, 1 kilogram çay, 2 kilogram şeker, 2 kilogram kırmızı mercimek, 3’er paket makarna, 5 adet sabun, 1 kilogram salçadan oluşan paketler düzenlenen törenle dağıtıldı.

İşçilerin gıda dağıtım törenine Türk-İş Eğitim Genel Sekreteri Mustafa Türkel, Türk-İş Teşkilatlanma Genel Sekreteri Çetin Altun, Türk-İş Samsun 6. Bölge Başkanı Adil Aydın, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Nejat Kan, Çimse-İş Genel Sekreteri Hasan Akmehmet, Belediye-İş Genel Başkan Yardımcısı Ali Başdemir, Selüloz-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Cihan ile Belediye-İş sendikası Çorum Şubesi Başkanı ve Çorum’daki Türk-İş’e bağlı sendika başkanları ile çok sayıda işçi katıldı.


Paketlerin dağıtımından önce kısa bir konuşma yapan Çimse-İş Genel Sekreteri Hasan Akmehmet, Çorum’daki mücadelenin bir hak mücadelesi olduğunu ve işverenlerin baskılarına, köle gibi çalıştırma ve işçileri sömürme oyunlarına gelmeden işçilerin haklarının korunacağını söyledi.


İşçilerin aralarına kötü niyetli insanları sokmamalarını isteyen Akmehmet, "İşverenler artık sizleri sömüremeyecek, sizlerin haklı davalarını sonuna kadar destekleyeceğiz, sizi kutsal davanızdan hiçbir güç engelleyemeyecektir. Bazı işverenleri işçilerin adeta kanını emmek istiyorlar. Biz sadece işçilerden alın terlerinin karşılığını istiyoruz. Mücadelemiz bunun içindir" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından işçilere 2 kamyon ile getirilen yiyecekler dağıtıldı. Ayvaz Kiremit Fabrikası’nda başlayan yiyecek dağıtımı diğer fabrikalarda sürdü

iha-çorum
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 10:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?