2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum basketbola doyacak

Trabzonspor'u eleyerek, final grubuna kalan ikinci lige adım adım yaklaşan Bornova Belediyesi Erkek Basketbol takımı kulüp yöneticileriyle birlikte Bornova Belediye Başkanı Dr.Sırrı Aydoğan'ı makamın da ziyaret etti.


Başkan Aydoğan'a tüm sporcuların imzaladığı basketbol topu armağan eden takımın antrenörü Ajlan Kavasoğlu, Çorum da, 19-24 Nisan'da 6 takımın yer aldığı final grubunda, başarılı olacaklarını ilk 4 takım arasına kalıp 2. lige çıkıp İzmir'e gururla dönecekleri konusunda söz verdi.


Başkan Aydoğan ise "5,5 ay önce kurulan bir takımın bu kadar kısa bir zamanda finale kalmasını bile oldukça başarılı buluyorum. Basketbolda iz bırakacağız. Çorum'da, Bornova'yı, centilmence temsil edeceğinize inanıyorum. Gönlüm Çorum'da, sizinle. Karşınızdaki takımlar da sizin gibi, kazanırsınız kaybedersiniz bu önemli değil. Önemli olan spotmence mücadele edip İzmir'e dönmeniz bu bizim için her şeyden çok daha önemli. Bize yakışan ahlaklı spordur"diyerek takımı Çorum'a uğurladı.

PAÜ BASKETBOL TAKIMI 2.LİG VİZESİNİ ALMAK İÇİN YOLA ÇIKTI


Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Erkek Basketbol Takımı 2.Lige yükselme maçlarına katılmak için Çorum'a gitti.


Lig maçlarında 10, yarı final maçlarında 6, eleme turunda da 2 galibiyet alarak finale kalan ve en iyi 6 takım arasına girmeyi başaran PAÜ Erkek Basketbol Takımı'na, final yolculuğu öncesi Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç tarafından moral yemeği verildi. 19-24 Nisan tarihleri arasında Çorum'da yapılacak final maçları için hareket eden PAÜ Basketbol Takımı'nı taşıyan otobüs sporcuların posterleriyle giydirilirken, Rektör Ardıç, yolculuk öncesi sporculara başarılar dileyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.


Çorum'da yapılacak final maçlarında 2.lig vizesini alacaklarına inandıklarını belirten Prof. Dr. Ardıç, "Yönetim olarak takımımızın yanındayız. Denizli ve üniversitemiz adına başarılı sonuçlar bekliyoruz" dedi.


19-24 Nisan tarihleri arasında Çorum'da yapılacak olan final maçlarında, Pamukkale Üniversitesi, Bornova Belediyesi, Genç Telekom, Mülkiye, Olin Gençlikspor ve Tokat Emniyetspor tek devreli lig usulüne göre mücadele edecek. Karşılaşmalar sonunda ilk 4 arasına girmeyi başaran takımlar gelecek sezon Türkiye Basketbol 2. Lig'inde mücadele etmeye hak kazanacak.


TÜRK TELEKOM'UN ALTYAPI TAKIMI OLAN GENÇ TELEKOM, GÖZÜNÜ 2. LİG'E DİKTİ

Beko Basketbol Ligi'nin iddialı takımlarından Türk Telekom'un altyapı takımı olan Genç Telekom, gözünü 2. Lig'e çevirdi.


Türk Telekom'un geleceğe yatırımı olan Genç Telekom, erken hasat verdi. Antrenör Deniz Atak, sezon başında kurulan Genç Telekom takımını Çorum'da 6 takımın katılımıyla düzenlenecek olan finallere taşımaya başardı. Namağlup olarak bugüne gelen Başkent ekibinin teknik patronu Deniz Atak, "Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne çıkacağız. Sporcularım bunu başaracak güçteler" dedi.


Türk Telekom Basketbol Şube Genel Menajeri İrfan Yücesoy ise, basketbola yatırımın meyvelerini almaya başladıklarını, gençlere yaptıkları yatırımla da geleceği garanti altına almak istediklerini belirterek, "Ümitlerimizi, emeklerimizi ve yatırımlarımızın karşılığını veren genç sporcularımıza teşekkür ediyor ve onları 2. Lig'de görmek istiyoruz" diye konuştu.


Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde (EBBL) final grubu karşılaşmaları Cumartesi günü Çorum Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşmalarla start alacak. 19-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan final grubunda eşleşmeler, yarın saat 17.00'de Çorum Anitta Otel'de düzenlenecek kura çekimi ve basın toplantısında belirlenecek.


EBBL'de oynanan normal sezon maçlarının ardından yapılan ikinci tur karşılaşmalarından sonra Bornova Belediye, Genç Telekom, Mülkiye, Olin Gençlik, Pamukkale Üniversitesi ve Tokat Emiyetspor 6'lı finallare yükselmeye hak kazandı. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak olan altılı finallerin ardından ilk 4 sırada yer alacak olan takımlar, 2008-2009 sezonunda 2. Lig'de mücadele etmeye hak kazanacak.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 14:42:00
Güncelleme :17 Nisan 2008 Perşembe 15:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?