5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum Belediyesi, tarihi Velipaşa Konağı'nı satın aldı

Çorum Belediyesi, kültür merkezi haline getirmeyi düşündüğü tarihi Velipaşa Konağı’nı satın aldı.

2003 yılı Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen Yeniyol Mahallesi Tepecik Sokak üzerinde bulunan 2 katlı tarihi Velipaşa Konağı’nın satın alınarak kültür merkezi haline getirilmesi kararlaştırdığını hatırlatan Belediye Başkanı Saim Balcı, hissedarlarından her birine İkbal kent Sitesi konutlarından 5.5 olmak üzere toplam 22 daire verileceğini söyledi.

Belediye kültür merkezi haline getirmeyi planladıkları tarihi konağın bin 850 metrekare alan sahip olduğunu ifade eden Saim Balcı, konağın restore işlemlerinin Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan gelecek bakım onarım kriterlerine göre yapılacağını bildirdi.

Tarihi Velipaşa konağını Çorum’un tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan bir mekan haline dönüştürüleceğini, hanım ve gençlere yönelik çeşitli kurslar açılacağını kaydeden Balcı, "Konağı Çorum’un yöresel müziği, el sanatları ve kültürünün yaşatılacağı nezih bir mekan haline getireceğiz" dedi.

Çomar Barajı’nda DSİ 54. Şube Müdürlüğü’nden devraldıkları 14 dönümlük alanda belediye sosyal tesislerinin yapımının sürdüğünü belirten Saim Balcı, bu tesisin de önümüzdeki hafta bitirilerek hizmete gireceğini söyledi.

ÇORUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2004 Cuma 00:00:02
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?