2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum Belediyesi bayrama hazır

Çorum Belediyesi, Kurban Bayramı ve kurbanlıklarla ilgili çeşitli tedbirler aldı. Kurban Bayramı'nın birinci günü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanabilecekleri bildirilirken Belediye Başkanı Turan Atlamaz, ''Halkımızdan isteğimiz kurban kesim ve satış noktalarının dışına çıkmamaları'' dedi.


Çorum Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kurban satış ve kesim yerleri dışında kurban kesim ve satışına izin verilmeyecek. Park, cadde ve sokaklarda kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyeceğinin vurgulandığı açıklamada kıyma çekiminin de kasap ve et satan marketlerin dışında yapılamayacağı bildirildi. Yasakları ihlal edenler hakkında cezai işlem uygulanacağı da açıklamada ifade edildi.


Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, tüm tedbirlerin halkın huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmeleri için alındığını söyledi.
Başkan Turan Atlamaz, halkın bayram alışverişlerini rahat yapabilmesi için seyyar satıcıların kontrol altında tutulacağını ifade ederek, "Vatandaşlarımız terminalde yaşanan sıkıntı ve şikayetlerini 24 saat terminalde bulunan zabıta noktalarına yapabilirler" ifadelerini kullandı.


Çorum'da insanların dini vecibelerini yerine getirebilmeleri ve kurbanlarını rahatlıkla kesebilmeleri için kurban kesim yerlerinde gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Atlamaz, kurban kesim yerlerinde bayram süresince Müftülük din görevlisi, zabıta ve veteriner hekim ile sağlık personelinin bulundurulacağını kaydetti. Atlamaz kesim yerlerinde fazladan askı ile çöp konteynırları bulundurulacağını da ekledi.


Başkan Atlamaz, kurban kesim yerlerinde işkembe ve hayvan dışkıları ve benzeri atıkların sızdırmaz, dayanıklı, yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara bırakılmasını isteyerek, vatandaşların rahatlığı için her türlü önlemi aldıklarını söyledi.


Belediye Başkanı Turan Atlamaz, "Kurban Bayramı öncesi ve sonrası halkın yaşamını kolaylaştırmak için bazı çalışmalar yaptık. Halkımızdan isteğimiz kurban kesim ve satış noktalarının dışına çıkmamaları. Ayrıca kurban kesen vatandaşlarımızın mutlaka yanlarında atıklar için büyük poşet bulundurmaları gerekiyor. Ayrıca vatandaşlarımızın kurbandan arta kalan atıkları bırakabilmesi için kesim bölgelerine çöp konteynırları bırakılacak. Bu vesile ile tüm halkımızın mübarek kurban bayramlarını tebrik ediyorum" diye konuştu
Diğer taraftan Belediye Zabıta Müdürlüğü'nden, vatandaşların bayramda belediye ile ilgili olabilecek şikayetlerini; Alo Zabıta 153, Su Arıza 185-153-2121946, İtfaiye 110, 2230880-81-82, Cenaze işlemleri 213 10 76-212 19 46 ve Temizlik-Kanal 212 19 46 numaralı telefonlara bildirmeleri istendi.

MEZARLIKLAR GÜL SUYU KOKACAK
Çorum Belediyesi mezarlıklarda da bir dizi önlem alacak. Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü, Ulumezar, Hıdırlık ve Çiftlik mezarlıklarında kabir ziyaretine gelen vatandaşların rahat bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.


Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Kurban Bayramı öncesi mezarlıklarda bazı önlemler aldıklarını ifade ederek mezarlıkları baştan sona yıkayıp tekrar temizleyeceklerini, eskiden olduğu gibi yine mezarlıklara gül suyu serpeceklerini ifade etti.


Atlamaz, "Mezarlıklarda para karşılığı Kur'an-ı Kerim okuyabilecek kişilere engel olup hemşerilerimize mezarlıklarda gereksiz rahatsızlıklar verilmesini de önleyeceğiz" şeklinde konuştu.

OTOBÜSLER BAYRAMIN İLK GÜNÜ BEDAVA
Çorum Belediyesi her dini bayramda olduğu gibi bu bayramda da vatandaşların bayram ziyaretlerini kolaylaştırmak için halk otobüslerine bayramın birinci günü ücretsiz taşıma yaptıracak.


Belediyeden konuyla ilgili yapılan açıklamada Kurban Bayramı'nın birinci günü Çorumluların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanabilecekleri ifade edildi.
Bayramın birinci günü halk otobüsleri seferinin saat 10.00'da başlayacağı ikinci günü saat 09.00'da üçüncü ve dördüncü günler ise seferlerin normal seyrinde devam edeceği kaydedildi.

BAYRAMLAŞMA 2. GÜN
Çorum Belediyesi'nde bayramlaşma, bayramın 2. günü 13.30-14.30 saatleri arasında başkanlık makamında yapılacak.
Belediye tarafından yapılan açıklamada ayrıca vakıflar, dernekler, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle bayramlaşmanın ise yine bayramın 2. günü 15.00-16.00 saatleri arasında Anitta Otel'de yapılacağı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 11:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?