30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum cazibe merkezi oluyor

ÇORUM CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR

29 Mart 2009'da yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Çorum belediye başkanlığı koltuğuna oturan Muzaffer Külcü, şehrin vizyonu değiştirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Seçimlerden önce açıkladığı projeleri tek tek hayata geçirmeye başlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 10 ay içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar ile Çorum'a adeta çağdaş bir kent görünümü kazandırdı.

"Yol medeniyettir" sloganıyla kentteki yolları genişleten Çorum Belediyesi, Kentsel Dönüşüm projesinde düğmeye basmak için Acele Kamulaştırma Kararı'nı bekliyor. Kale içinde kamulaştırma çalışması başlatan belediye, Kent Park projesi içinde çalışmaları son aşamaya getirdi. Müteşebbisleri ve sanayisi ile dikkat çeken Çorum büyük bir değişim sürecinden geçiyor.

Büyük atılımlar gerçekleştirerek kısa sürede kente modern ve çağdaş bir kent görünümü kazandırmak için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum'un her alanda bölgenin lider ili haline geleceğini söyledi.

Çorum'un ticaret alanında adına yakışır bir yer edinmesi için iş çevrelerini kentte yatırım yapmaları için teşvik ettiklerini kaydeden Başkan Külcü, "Bu konuda iş adamlarına da herkese olduğu gibi prosedürlerde kolaylıklar sağlanıyor. İş çevreleri gerek kentin sahip olduğu potansiyel gerekse Çorum Belediyesi'nin olumlu katkılarıyla şehrimize yaptıkları yatırımları yüksek seviyeye çıkarmıştır" şeklinde konuştu.

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda gerçekleştirdiği projeleriyle şehre yeni bir vizyon kazandırdıklarını anlatan Başkan Külcü, geldiği günden bu yana hızla büyüyen Çorum'a uygun bir vizyon oluşturmanın çabası içine girdiklerini söyledi.

Çorum'da güzel işler olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum'da inşaat çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Yapılan çalışmaların teknolojik imkanların en üst düzeyde kullanılmasıyla gerçekleştiğini kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Yine imar iyileştirmeleriyle vatandaşın doğal zeminde kentsel dönüşümü gerçekleştirmesi sağlandı ve sağlamaya devam ediyor. Bu gelişmeler büyük inşaat şirketlerinin dikkatini çekti ve hepsi birer ikişer büyük çaplı

projelere başladı" diye konuştu.

Yaptığı temizlik çalışmalarıyla en temiz iller listesinde ilk sırada yer alan Çorum'da belediye, çöp toplama işlemlerinin dışında cadde ve sokaklarda sıkı bir temizlik harekatı yapıyor. Birçok alanda olduğu gibi temizlik alanında örnek çalışmalara imza atan Çorum Belediyesi, il genelinde başlattığı temizlik faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Temizliğe büyük önem veren belediye cadde ve sokakların yanı sıra park, bahçe gibi alanların temizliğine de özel bir hassasiyet gösteriyor. Çöp toplamaya belirli bir standart getiren temizlik birimi, çöp toplama işlemini haftanın her günü gerçekleştiriyor. Günün erken saatlerinden gece yarısına kadar süren rutin temizliklerin yanında yine belirli aralıklarla yapılan cadde ve sokak yıkamalarıyla büyük bir çevre kirliliği ortadan kaldırılıyor.

Gerek temizlik makineleri gerekse işçiler aracılığıyla yapılan temizlik faaliyetlerinde cadde ve sokaklar yıkanıyor, semt pazarlarıyla meydanlar temizleniyor. Bütün bu çalışmalar sonucunda temizlik alanında adeta devrim yapan Çorum Belediyesi, günlük 901 ton çöp toplayarak şehri temiz hale getiriyor.

ÇORUM CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR
ÇORUM CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR
ÇORUM CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 14:38:01
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 17:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?