3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum Gaz rekora doymuyor

Çorum'a 139 gün içerisinde doğalgaz getirerek bir rekora imza atan Çorum Gaz A.Ş.'nin abone sayısı 2008 yılı sonuna doğru 54 bine ulaştı. Çorum'daki başarısını diğer illerde kazandığı ihalelerle pekiştirmeye çalışan Çorum Gaz, bünyesinde kurduğu Kargaz ile Kastamonu, Çankırı ve Karabük, Sürmeligaz ile de Yozgat ve ilçelerinde doğalgaz dağıtım işi yapıyor.

Çorum'da kısa sürede tüm evlere gaz götürmeyi başaran Çorum Gaz, Yozgat ve Kastamonu'da ise çalışmalarına son hız devam ediyor. Çankırı ve Karabük'te de kazma vurulması için başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi.

Türkiye'de adeta rekora koşan Çorum Gaz ve bağlı kuruluşları vatandaşa en ucuz ve en hızlı doğalgaz vermeyi hedeflerken, verilen sözlerin tutulması vatandaşların takdirini topluyor.

Çorum Gaz. A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, doğalgaz ihalesini aldıkları illerde abonelere doğalgaz verebilmek için ekiplerin gece saat 02.00'ye kadar çalıştıklarını belirterek, vatandaşların kışı rahatça geçirebilmeleri için yoğun bir çalışma performansı sergilediklerini ve vatandaşların kışa doğalgaz kullanarak girmelerini sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

HEDEFLERİN ÜZERİNE ÇIKILDI
Çorum Gaz olarak hedeflerinin çok üzerine çıktıklarını hatırlatan Kasım Kahraman, "Şu ana kadar vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutarak, hedeflediğimiz yatırımların yüzde yüzüne yakınını başardık. Çorum'da gerçekleşen aşırı iş hacmi Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Yozgat'ta da devam edecek. Çorum Gaz ve bağlı kuruluşlarından gaz alanlar Türkiye ortalamasında en ucuz gaz kullanan iller olacak" diye konuştu.

Çorum Gaz'ın 2008-2009 yıllarında yüksek tempoda çalışacağının altını çizen Kasım Kahraman, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği Yozgat ve Kastamonu'da abone çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Kahraman, ''Çorum'un Sungurlu ilçesinde abone çalışmaları devam ediyor. Yozgat ve ilçelerinde hem çalışmalar hem abonelik işlemleri devam ediyor. Ekiplerimiz ve elemanlarımız halkımızı rahat ettirebilmek için gece gündüz demeden çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

DOĞALGAZ ALTYAPISI, 8 ŞİDDETİNDEKİ DEPREME DAYANACAK GÜÇTE
Genel Müdür Kasım Kahraman, şehirlerdeki doğalgaz işlemlerinde kurulan altyapının 8 şiddetinde bir depreme ya da benzeri bir sarsıntıya dayanacak güçte olduğunu açıkladı.

Kahraman, tüm dünyada yaşanan depremlerle ilgili doğalgaz hatlarının güvenilirliği konusunda açıklamada bulunarak, doğalgaz şebekesinin depreme dayanıklılığı ile ilgili endişe duyulmasına gerek olmadığını ifade etti.

Sadece yeraltındaki hatların değil, RMS istasyonu ile diğer toprak üstü birimlerin de 8 şiddetindeki bir depreme dayanabilecek güçte olduğunu anlatan Genel Müdür Kahraman, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Yozgat ve ilçelerinde bu derece yüksek bir depremin ise hiçbir şekilde beklenmediğini hatırlattı.

Her türlü tedbiri aldıklarını, doğalgaz hatlarında birden fazla güvenlik tertibatının bulunduğunu da vurgulayan Kahraman, "Eğer ana hatlardan birinde kaçak olursa güvenlik otomatik olarak devreye giriyor ve gaz akışı kesiliyor. Konutlarda yaşanacak gaz kaçaklarında da yine otomatik gaz kesme sistemleri devreye giriyor. Ayrıca konusunda uzman acil müdahale ekiplerimiz her türlü aksaklığa karşı hazırlıklı bir şekilde donatılmış olup 24 saat kesintisiz vatandaşlarımıza hizmet vermektedirler" dedi.

Abonelerden doğalgaz ile ilgili problemleri olduğunda '187' No'lu telefona ihbarda bulunmalarını isteyen Kahraman, "Abonelerimizin, ihbarda bulunurken kendi ismini, kaçağın olduğu yerin tam adresini ve problemin ne olduğunu açık olarak bildirmesi, müdahale açısında oldukça önemli. Böylece meydana gelen soruna en hızlı şekilde en doğru müdahaleyi yapabiliriz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 17:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DENİZ BAŞ IP: 85.97.193.xxx Tarih : 7.08.2008 10:13:02

ESKİ PATRONUM SAYGI DEĞER AHMET AMCAM. BAŞARININ DEVAMINI DİLİYORUM.SAYGILARIMLA.