4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Çorum gömlek üretecek

ÇORUM KENDİNE HAS GÖMLEK ÜRETECEK

Avrupa Çorumlular Derneği Başkanı Selahattin Toprakcı, Çorum'un Avrupa standartlarında, kendine has özellikleri taşıyan gömlek üreteceğini söyledi.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nde bin basın toplantısı düzenleyen Avrupa Çorumlular Derneği Başkanı Selahattin Toprakcı, yapacağı yeni yatırım hakkında bilgiler verdi. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Seltek Gömlek Ltd. Şti.'yi satın aldığını açıklayan Toprakcı, firmanın bundan sonra Hitit Gömlek A.Ş adı altında faaliyetlerine devam edeceğini belirtti. Yıl sonuna kadar fabrikada 200 kişiyi istihdam edeceklerini dile getiren Toprakçı, bu sayının gelecek yıllarda 400 kişiye kadar yükseleceğini ifade etti.

Çorum'un leblebisi ve sanayisi olduğu bundan sonra gömlekleriyle de bir marka olacağını dile getiren Toprakçı, ''Çorum'un kendine has gömleğini üretebilmesi için Çorum'un kendi bünyesinden mühendisler arıyoruz. Üretilecek gömlek yurt içinde olduğu gibi yurt dışından da alıcıyla buluşturulacak. Bunun için Hollanda, Belçika ve Almanya gibi ülkelerden pazar arıyoruz. Fabrika bünyesinde çalıştırılacak elemanlara da ihtiyacımız olacak. Bu elemanların çalışma şartları Avrupa standartlarında olacak. Üretilen gömleklerle de Avrupa standartlarında uygun şekilde olacak. İlk etapta yılık 40 bin gömlek üretilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 18:23:01
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 09:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?