3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum H.Ü'de mezuniyet sevinci

Çorum Hitit Üniversitesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.


Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen mezuniyet törenine AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, Belediye Başkan Vekili Necati Körpınar, öğretim görevlileri ve öğrencilerin aileleri katıldı. Rektör Kılıçkaplan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Ailenize, ülkenize ve insanlığa olan sevginizi daima canlı tutun, çalışma azminizi yitirmeyin, unutmayın Türkiye'nin daha aydınlık günlere kavuşması
sizlere bağlıdır. Çağdaş bir Türkiye yaratma düşüncenizde Atatürk'ün iradesi, azmi, kararlılığı ve düşüncesi en büyük önderinizdir" dedi.


Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Sakine Tatlıbadem ise, mezuniyet onurunu yaşamaktan mutlu olduklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından yaptıkları gösteride Anamur yöresinden örnekler sunan Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Halk Oyunları ekibi büyük beğeni topladı. Hitit Üniversitesi Çorum Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan Ümran Abanoz, törende bayrağı Mühendislik Fakültesi öğrencisi Leyla Sancaklı'ya teslim etti. Devir-teslim töreninde bayrağı devralan Leyla Sancaklı ant içti.


2007-2008 eğitim ve öğretim yılında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden Sakine Tatlıbadem, Sağlık Yüksek Okulu'ndan Ümran Abonoz, Meslek Yüksek Okulu'ndan ise Halil Özkoca dönem birincileri oldu. Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan öğrencilere daha sonra öğretim görevlileri tarafından diplomaları verildi.


Tören sonunda keplerini fırlatarak mezuniyetin tadını çıkaran öğrenciler, ailelerine sarılarak mutluluklarını paylaştılar. Öğrenciler, daha sonra halay çekip eğlendiler.

..
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 03:05:33
Güncelleme :17 Mayıs 2008 Cumartesi 03:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?