3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum internet haberciliğini sevdi

Türkiye'nin ve Çorum'un gündemini izlemeye çalışan Çorumlular haberleri gazete yerine sitelerden takip ediyorlar.

200 bin nüfuslu Çorum'da yaklaşık 3 bin yerel, 3 bin ulusal gazete olmak üzere toplam 6 bin civarında gazete dağıtılırken, Çorum halkı internet ağının genişlemesine ve internet haberciliğinin gelişmesine paralel olarak haberleri internet sitelerinden takip ediyor.

Çorum'un haberleri internetten takip ettiğini fark eden birçok girişimci yeni haber siteleri ile halka haber ulaştırmak için yoğun bir çabaya girişti. Çorum'da corumhaber.net, corumhakimiyet.net, corumgazetesi.com, corumdosthaber.com, corumkenthaber.net, haber sitelerine yeni bir haber sitesi daha eklendi. Alfa bilgisayar tarafından kurulan yeni haberalan.com haber sitesi hem yerel hem de ulusal haberlere yer veriyor.

Haberalan.com haber sitesi sahibi Mehmet Koca, Çorum'da internet haberciliğinde önemli bir okuyucu kitlesi olduğunu fark ettiklerini belirterek, "Bu kapsamda yeni bir site kuralım ve bu site sayesinde halkımıza hızlı, objektif ve doğru habercilik sunalım, güncel dosyalar ve özel dosyalar sayesinde halkımızın karşısına farklı bir yolla çıkalım dedik. Haberalan.com sitesi kurulduğu günden itibaren 758 bin 630 bilgisayardan tek kişilik giriş yapılarak 2 milyon 103 bin 293 kez ziyaret edilmiştir" dedi.

Mehmet Koca, Çorum'un haber okuma potansiyelini iyi değerlendireceklerini ifade ederek, "Amacımız insanlara sadece haber okutmak değil, gerçek habercilik ve meydana gelen günlük olayların analizini yapmak, yansımalara ve ihtiyaç duyulan bilgilere kolayca ulaşma imkanı sunmak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 16:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?