5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum karla kaplandı

ÇORUM'A YILIN İLK KARI YAĞDI

Çorum, günlerdir beklediği kara kavuştu.

Bu gece geç saatlerde başlayan kar yağışı belirli aralıklarla sabaha kadar devam etti. Geçen yaz yaşanan kuraklığa bağlı olarak kışın yoğun kar yağışlı geçmesini umut eden vatandaşlar bugün etkili olan kar yağışıyla sevindi.

Çorum'da karla mücadele çalışmalarını Karayolları, Köy Hizmetleri ve belediye ekipleri sürdürüyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü yetkilileri şu ana kadar kapalı köy yolunun bulunmadığını belirttiler.

Çorum-Ankara ve Çorum-Samsun karayollarının ulaşıma kapanmaması için aralıksız çalışan Karayolları ekipleri de özellikle buzlanmaya karşı başladığı tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca şehrin bazı bölgelerindeki buzlanma nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Buzlanma nedeniyle şehir merkezinde İlk karın yağmasının ardından beyaz örtüye bürünen kentte bu duruma en çok sevinen yine çocuklar oldu.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ALPER ZAHİR: HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK

Çorum Belediye Başkan yardımcısı Alper Zahir, kar yağışı ile birlikte çalışmalara başladıklarını gece-gündüz ekiplerin çalıştığını kar ve buzlanmaya karşı her türlü önlemi aldıklarını belirterek Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin teyakkuz durumda bekletildiklerini söyledi.

İnsanlara kış aylarının sıkıntısını çektirmemek için çaba sarf ettiklerini ifade eden Alper Zahir, belediye birimlerinde nöbetçi ekipler oluşturduklarını bildirdi. Zahir, şehir içerisinde tretuvar ve yollarda oluşabilecek buzlanmalara karşı yeterince tuz stoklarının bulunduğunu belirterek, "Özellikle ana arterlerde trafiğin ve yayaların sıkıntı çekmemesi için her türlü önlemleri aldık. Bu önlemler doğrultusunda Temizlik İşleri ve Fen-İşleri Müdürlükleri bünyesinde yeterince araç ve personelimiz bulunmaktadır" dedi.

Olabilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında vatandaşlardan günün her saatinde kendilerini aramalarını isteyen Zahir, konuyla ilgili şikayetlerin Alo Zabıta 153 numaralı telefonlara bildirilebileceğini de sözlerine ekledi.

SUNGURLU'DA KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Sungurlu ilçesinde de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Sungurlu'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle şehir beyaza büründü. Kar yağışıyla birlikte belediye ekipleri ve Karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarına başlarken, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Yoğun kar yağışından dolayı şehir merkezinde kar kalınlığı 3 santimetreyi buldu. Trafik ekipleri sürücüleri araçlarına zincir takması konusunda uyardı.

ÇORUM'A YILIN İLK KARI YAĞDI
ÇORUM'A YILIN İLK KARI YAĞDI
ÇORUM'A YILIN İLK KARI YAĞDI
ÇORUM'A YILIN İLK KARI YAĞDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 11:51:05
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 11:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?