2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum keneye karşı ilaçlandı

Bu yıl Samsun ve Çorum'da 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı' (KKKA) virüsüne yakalanarak 3 kişinin ölmesinin ardından Çorum'da kene alarmı verildi.


Çorum Valiliği, merkez ve ilçelerdeki belediyeler ve İl Sağlık Müdürlüğü kenelerle mücadele için adeta seferber oldular.

Çorum'da son 3 yıl içerisinde 10 kişinin KKKA virüsünden ölmesi nedeniyle, havaların ısınması ile birlikte Çorum'da kene ilaçlama çalışmalarına başlandı.

6 çocuk babası Osman Şimşek'in kene ısırması sonucu Ankara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmesi ile birlikte kentte kene alarmı verildi.


Çorum Valisi Mustafa Toprak, kenelere karşı alınması gereken tedbirlerin en üst düzeyde alındığını belirterek, vatandaşlara kenelerden korunma yöntemlerinin İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından anlatıldığını bildirdi. Tüm ilçe ve köylerde vatandaşların kenelerle mücadele konusunda bilgilendirildiğini bildiren Vali Toprak, "Çorum'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) virüsüne karşı alınması gereken tüm önlemleri alıyoruz" dedi.


İl merkezinde ise Çorum Belediyesi, tüm park, bahçe ve mesire alanlarında ilaçlama yaparken, vatandaşların kene konusunda dikkatli olunması istendi.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, kent merkezinde şu ana kadar KKKA sonucu herhangi bir ölüm vakasının meydana gelmediğini belirterek, "Keneye karşı mücadelemiz sürüyor. Bugüne kadar kent merkezinde ölüm olayı gerçekleşmedi. Ancak kenelere karşı daha dikkatli olunmalı. Biz belediye olarak gereken tedbirleri en üst düzeyde almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 15:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?