5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum Müzesi dünya markası oluyor

Konu hakkında bir açıklama yapan AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşteşarı Prof.Dr. Mustafa İsen ile görüşerek, Çorum Müzesi’nin ’Ulusal Nitelikli Müzeler’ arasına girmesi için girişimde bulunduklarını ve ve olumlu cevap aldıklarını kaydetti.

Hitit uygarlığının başkentlerinden Hattuşa’da 1906 yılında başlayan, Alacahöyük ve Şapinuva’da devam eden kazı çalışmaları sonunda elde edilen önemli eserlerin sergilendiği Çorum Müzesi ulusal nitelikli müze olma yolunda ilerliyor. 2003 yılında taşındığı 96 yıllık tarihi bir binada hizmete açılan müzeyi yılda binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Çorum Müzesi’nde sergilenen çok sayıdaki tarihi eser müzenin önemi bir kat daha artırıyor. Hitit Medeniyeti’ne ait önemli eserlerin sergilendiği Çorum Müzesi’nin ulusal nitelikli müzeler arasına girmesi için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım’ın girişimleriyle önemli adımlar atıldı.

Türkiye genelinde yaklaşık 35 müzenin ’Ulusal Nitelikli Müze’ haline getirileceği yazısının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından harekete geçen Kültür ve Turizm Müdürlüğü, AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım’dan da destek alarak konuyu bakanlık müşteşarına taşıdı. Konunun önemi hakkında yetkililerden bilgi alan Murat Yıldırım harekete geçerek Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşteşarı Prof.Dr. Mustafa İsen ile konuyla ilgili bir görüşme yaptı

iha-çorum
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 17:42:14
Güncelleme :14 Ağustos 2004 Cumartesi 18:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?