5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum PANKOBİRLİK'te Akçay güven tazeledi

Kısa adı PANKOBİRLİK olan Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 14. Genel Kurulu'nda Hüseyin Aykaç başkanlığındaki yönetim kurulu bir kez daha seçilerek güven tazeledi.
Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı'nda yapılan ve yaklaşık 50 bin üyesi bulunan Çorum PANKOBİRLİK'in 14. Genel Kurulu'nda 9 bin 847 oy kullanılırken, seçimlerde iki liste yarıştı.
Mevcut yönetim Hüseyin Aykaç'ın başkanlığında yeniden aday olurken, Arap Hasırcı başkanlığında oluşturulan listenin de katıldığı seçimler neticesinde Hüseyin Aykaç 5 bin 213 oy alırken, Arap Hasırcı'nın listesi 4 bin 634 oy aldı.
Oldukça gergin bir ortamda gerçekleşen seçimler sonucunda Divan Başkanlığı'na Kadir Erkilet, Divan Üyeliklerine ise Adem Alıç, Cemalettin Ölmez, Orhan Çağlar ve Tufan Sakman'ın seçilmesinin ardından kongre çalışmalarına başlandı.
Stadın Kapalı tribünlerin komple dolduğu Genel Kurul'da, Hüseyin Aykaç'ı destekleyenler şeref tribününün sağ tarafına otururken, Arap Hasırcı'yı destekleyenler ise sol tarafa oturdu. Kurulda 1999, 2000, 2001, 2002 ve 2003 yönetim kurulu, denetleme kurulu ve gelir raporlarının oylamaya sunulmasında muhalif listeyi destekleyenlerin ret oyu vermesine rağmen, raporların kabul edilmesi gerginliğe neden oldu.
Genel Kurul'da gündemin 7. maddesi olarak görüşülen PANKOBİRLİK'e ait Bahabey Caddesi üzerindeki binanın yüzde 75'inin müteahhit Mehmet Patlar'a, yüzde 25'inin ise kooperatife verilmesi yönündeki karara büyük tepki gösterilirken, yapılan oylamada söz konusu karar oy çokluğu ile onaylandı.
Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı'nda yapılan 14. Genel Kurulu'nda, Emniyet Müdürlüğü ekipleri yoğun güvenlik tedbiri aldı. 2 bine yakın çiftçinin katıldığı Genel Kurul'da yaklaşık 200 civarında polis görev aldı.
Stada girişte tüm çiftçileri arayan polis, konuşmaların yapıldığında ve oy kullanma işleminin başladığından da güvenliği elden bırakmadı. Özellikle oy kullanma sırasında beyaz ve yeşil renkli sandıklarda oy kullanacak olan çiftçilerin izdihama sebep olması nedeniyle emniyet güçleri yer yer zor anlar yaşadı.
Bu arada, Çorum PANKOBİRLİK'in 14. Genel Kurulu'nda oy vermek için Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı'na gelen 2 bin civarındaki çiftçi, seçim esnasında izdihama neden oldu.
Statın bir tarafındaki yeşil renkli sandıkta Hüseyin Aykaç'ı destekleyenler oy kullanırken, diğer tarafındaki beyaz renkli sandıkta ise Hasırcı'yı destekleyenlerin oy kullanması nedeniyle oy vermek için bir anda aşağıya inmeye kalkışan yüzlerce çiftçi, yaşanan izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı.
ÇORUM - İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2004 Pazar 16:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?