3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum potanın devlerini ağırlıyor

Çorum Valisi Mustafa Toprak, bugün başlayacak Teknosa Türkiye Kupası (C) Grubu Eleme müsabakalarının kusursuz bir şekilde tamamlanması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Vali Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Türkiye Basketbol Federasyonu 12 Dev Adam Basketbol Okulları Direktörü Samer Şenbayrak, Basketbol İl Temsilcisi Yaşar Yılmaz ve Teknosa Türkiye Kupası Eleme Grubu'nda mücadele edecek olan Beşiktaş Cola Turka, CASA TED Koleji, Darüşşafaka Cooper Tires ve Galatasaray Cafe Crown takımlarının antrenörleri ile basketbolcuları Velipaşa Konağı'nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Basketbol Okulları Direktörü Samer Şenbayrak, basketbol takımlarının 16 Ekim'de başlayacak olan yeni sezona daha iyi hazırlanabilmeleri için Teknosa'nın sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Kupası maçlarının Anadolu'nun 4 ayrı ilinde yapıldığını hatırlattı. C Grubu müsabakalarına ev sahipliği yapacak olan Çorum'un bu organizasyonun altında başarı ile kalkabileceğine inandığını belirten Şenbayrak, ''Bu grupta çok çekişmeli maçlar oynanacak. Tüm Çorumluları tribündeki yerlerini almaya davet ediyorum'' dedi.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz da böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın kendilerine mutluluk verdiğini ifade ederek, ''Çorum, gerek tesisleşme gerekse konaklama alt yapı olarak böyle organizasyonların üstesinden gelebilecek kapasitede. Daha önce de bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmıştık. Bunlar, sportif faaliyetler konusunda iyi yolda olduğumuzun göstergesi. Kazasız belasız bir turnuva olmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.

Vali Mustafa Toprak ise Çorum'un son zamanlarda sportif etkinlikler konusunda dikkati çeken bir başarısının bulunduğunu söyledi. Tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Çorum'un bu tür organizasyonlarla daha iyi tanındığına dikkat çeken Toprak, ''Bugün başlayacak olan müsabakaların kusursuz bir şekilde tamamlanması için gerekli tüm tedbirleri aldık. Halkımız bu organizasyonla Türk basketbolunun köklü takımlarını izleme fırsatı bulacak. Umarım her şey güzel geçer'' şeklinde konuştu.


-ANTRENÖR VE BASKETBOLCULAR-


Toplantıda konuşan Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Hakan Demir de hem yeni sezona iyi bir başlangıç yapmak istedikleri hem de Türkiye Kupası'nda final oynamak istediklerini belirterek, Çorum'dan, gruplara ilk 2'ye girerek ayrılmayı hedeflediklerini söyledi.

CASA TED Koleji Antrenörü Haydar Ateş, bu tür organizasyonlarda ne olacağını önceden kestirmenin zor olduğunu vurgulayarak, ''Hazır olan ve olmayan takımlar var. Biz gerekli mücadelemizi yaparak maçlarımızın tümünü kazanmayı ve Çorum'un güzelliklerini görerek şehirden ayrılmayı istiyoruz'' dedi.

Darüşşafaka Cooper Tires Antrenörü Ekrem Memnun ise genç ve gelecekte Türk basketboluna uzun süre hizmet edecek bir takım kurduklarını ifade ederek, ''Oldukça çekişmeli geçecek olan bu gruptan en iyi sonuçla ayrılmayı istiyoruz'' dedi.

Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Murat Özyer de hedeflerinin namağlup bir şekilde gruptan çıkmak olduğunu, bunu da başaracak güçte olduklarını kaydetti.

Toplantının sonunda söz alan 4 takımın sporcuları da basketbol severlere güzel maçlar izletmek istediklerini dile getirerek, Çorum halkının tribünleri dolduracaklarına inandıklarını ifade ettiler.

A.A
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 13:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?