3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum şantiyeye döndü

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, adeta şantiyeye dönen kentin beklediği yatırımları son 5 yıl içerisinde aldığını söyledi.


Çorum Belediyesi, tüm parkları elden geçirirken, yıllardır el atılmaması nedeniyle sarhoşların yuvası haline gelen parklara da modern çehre kazandırıyor. Son 20 günde bir parkın açılışını yapan, bir parkı tamamlayan ve iki parkta da çalışma başlatan belediye, ayrıca bir otoparkın temelini attı, bir kapalı pazarı hizmete açtı, birinin ise üzerinin kapanması için temel attı. Yapılan hizmetleri anlatan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum'u hak ettiği yere getirebilmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Kentin adeta şantiyeye döndüğünü belirten Atlamaz, "Belediye olarak bir yandan altyapı çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan sosyal belediyeciliğin getirdiği sorumluluğu da yerine getirmeye çalışıyoruz. Şu anda her bölgede faaliyetlerimiz devam ediyor. Özellikle kaçak yapılaşma konusunda arkadaşlarımız yoğun çaba sarf ediyor. Modern bir kent olma yolunda hızla ilerleyen şehrimizin, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye'nin ilk en modern kentleri arasına gireceğinden hiç şüphem yoktur.

Zaten tek hedefimiz de bu. Bütün planlarımızı buna göre yapıyoruz" dedi.
Yapılan hizmetlerde amaçlarının oy toplamak değil, halka hizmet etmek olduğunu vurgulayan Başkan Atlamaz, "Belediyemiz çok iyi bir konuma geldi. Belediye borç batağına düşen, işçinin borcunu gıda paketleri ile ödeyen bir durumdan kurtarılıp, halka hizmet eden, yatırım yapan ve sorunları birer birer çözen belediye haline gelmiştir" diye konuştu.


Çorum'da yapılanların halk tarafından iyi takip edildiğini ifade eden Atlamaz, "Biz hizmeti halkımız için yapıyoruz ve bu nedenle halkımız yapılan hizmetleri görüyor. Kentsel Dönüşüm Projesi Çorum'un yüzyılına ışık tutacak ve gerçek şehircilik anlayışını getiren bir proje. Bu nedenle en kısa sürede kentsel dönüşümü hayata geçirmeye çalışıyoruz" dedi.


Halkın rahat edebilmesi için tüm parklarda çalışma başlattıklarını belirten Atlamaz, "Adeta terk edilmiş ve virane olan parklarda şimdi insanlar spor yapıyor, oturarak dostları ile sohbet ediyor. Parklar, şehrin nefes alınan, hoş dakikalar geçirilen alanları olmuştur. Bugün tüm parklarda imaj değişikliğine gidiyoruz. Şehir merkezinde de güzel işler yaptık, caddelerimizi daha güzel ve gezilebilir bir alan haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Esnafımızın bir kısmı yapılan çalışmalardan ve yatırımdan memnun kalırken, bazıları ise memnuniyetsizliğini dile getiriyor. Ama projeler bittikten sonra esnafımız da bize hak verecek. Yaptığımız her çalışma, attığımız her adım Çorum için, halkımız için. Çorum'u yeniden canlandırmak için elimizden gelen tüm imkanları kullanıyoruz ve kullanmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Çorum'a modern bir belediye hizmet binası kazandıracaklarını da söyleyen Atlamaz, binanın ihalesinin yapıldığını ve en kısa sürede ihale sonucunun açıklanarak işe başlanacağını kaydetti. Atlamaz, "Çorum'a yakışır bir belediye hizmet binası yapılacaktır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 08:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?