7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Çorum sığırcıklara teslim

Çorum'da, şehri istila eden ve sayıları binleri bulan sığırcık kuşlar için çözüm aranıyor. Konakladıkları ağaçların altına pisleyerek çevre ve görüntü kirliliğine neden olan kuş sürüleri konusunda Belediye ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri çaresiz kaldı. 

Son birkaç yıldır Kasım ayı sonunda Çorum'a göç eden binlerce sığırcık, belediye ekipleriyle esnaf ve vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Sayıları binleri bulan sığırcıklar, Hürriyet Parkı ile Gazi ve İnönü Caddeleri üzerinde bulunan ağaçlarda konaklıyor. Özellikle akşam saatlerinde bu ağaçlara tüneyen kuşlar, kaldırımlara ve park halindeki otomobillerin üzerine pisliyor. Akşam saatlerinde vatandaşların kaldırımda yürümesini zorlaştıran kuş sürüleri ayrıca cadde üzerindeki esnafa da zor anlar yaşatıyor. 

Geçen yıl göçmen kuşları şehir merkezinden uzaklaştırmak için alınan ve 700 metrelik bir alana ses dalgaları yayan "kuşsavar" isimli cihazın işe yaramaması üzerine, belediyeyle Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri yeni bir cihaz bulunması için araştırma başlattı.
Belediye ekipleri tarafından ağaçlara yerleştirilen "kuşsavar"ların martılar için icat edilen bir cihaz olduğunu belirten yetkililer, ''Ses dalgası yayıldığında kuşları o bölgeden uzaklaştıracak olan bir cihaz arıyoruz. Şuan kullanılan kuşsavar isimli cihaz, martıları kaçırmak için yapılmış, dolayısıyla sığırcıklara fayda etmiyor'' şeklinde konuştu. 

Belediye yetkilileri, şehri adeta istila eden sığırcık sürülerini kent merkezinden uzaklaştırmanın yollarını aradıklarını belirterek, bu konuda uzman kişilerin görüşlerine başvuracaklarını ifade ediyor. 

Çorum'u kuşların istilasından kurtarmak ve konuya kalıcı çözüm bulmak için çalışma yaptıklarını belirten yetkililer, bunun içinde biraz zamana ihtiyaçları olduğunu kaydediyor.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 15:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?