5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum SSK geçer not aldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Çorum Hastanesi’nde incelemelerdu bulundu. Yetkililerden bilgi alan Enis Yeter, hastane başhekimi Opr. Dr. Haluk Özalp’ten hizmette sürat ve vatandaşı rahatlatacak pratik çözümler üretmesini istedi.

SSK Çorum Hastanesi’ne gelişinde Başhekim Opr. Dr. Haluk Özalp tarafından karşılanan Müsteşar Enis Yeter, yöneticilerden brifing alması beklenirken binaya girer girmez hastalarla ilgilenmeye başladı. Müsteşar Yeter, SSK Çorum Hastanesi eski binasındaki Kroner Bakım Ünitesi ve diğer servislerde incelemelerde bulundu. Daha sonra beraberindekilerle birlikte polikliniklerin bulunduğu binaya geçen Enis Yeter, burada muayene olmak ve ilaç almak için bekleyen vatandaşlarla tek tek ilgilenerek isteklerini dinledi. Ziyaret esnasında kalp ameliyatı geçiren bir hastanın ilaç sırasında beklediğini öğrenen müsteşar, hastane yetkililerini ikaz ederek ilaç konusunda pratik çözümler üretmesini istedi.

SSK hastanelerinde en ciddi sıkıntının eczaneler önünde oluşan yığılmalar olduğuna dikkat çeken Enis Yeter, "Bu konuya çözüm bulmak için çalışmalarımız sürüyor. SSK’lılar da devlet memurları gibi eczanelerden ilaçlarını alabilmeli. Vatandaşın işinin kolaylaştırılması yönünde her türlü tedbir alınmalıdır" dedi.

Çorum’da Bakanlıklarına bağlı kurumlarda çalışma sisteminin iyi olduğuna işaret eden Yeter, "Ancak SSK Hastanesi’nde cihaz ve personel, özellikle de radyolog konusunda eksiklik var. Çorum’a bir radyolog ataması yapılması ve eksik cihazların temini konusunda bakanlık olarak gerekeni yapacağız. Ayrıca SSK hastanesinde ilaç kuyruğu bulunuyor. Bu sorunu da hastane içinde yeni ilaç verme yerleri açarak çözeceğiz" diye konuştu.

ÇORUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 20:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?