3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum Valisi'nden Merzifon ziyareti

Merzifon Havaalanı'nda incelemelerde bulunan Çorum Valisi Mustafa Toprak, havaalanın hizmete girmesiyle birlikte bölgenin sanayi ve turizm alanında atılama geçeceğini söyledi.
Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz ve Çorum Valisi Mustafa Toprak, Merzifon Havaalanı'nda incelemelerde bulunarak yeni yapılan tesisleri gezdi, çalışmaları yerinde incelediler.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde 5. Ana Jet Hava Üs Komutanlığı bünyesinde bulunan askeri havaalanın sivil trafiğe açılması konusunda 2006 yılında başlatılan çalışmaların sonuna geldiğini belirten Çorum Valisi Mustafa Toprak, "Biz Çorum'da sanayi alanında ciddi atılımlar yaptık.

Ancak ulaşım sıkıntısı nedeniyle Çorum yeterince kendini anlatamadı ve etkisini gösteremedi. Şimdi Merzifon Havaalanı ile hem sanayi alanında hem de turizm alanında büyük bir atılıma geçecektir" dedi.


Havaalanının sadece Çorum'a değil, Amasya ve bölgeye büyük kazanımlar sağlayacağını belirten Çorum Valisi Mustafa Toprak, "Çorum halkı havalanın bitirilmesi konusunda beklenti içerisinde ve Çorum turizmi büyük patlama yapacaktır. Çorum sanayisi, kültür turizmi, inanç turizmi ve doğa turizmi ile bölgesinin yıldızı bir şehirdir. Bu değerleri gösterebilmek için zaman çok önemlidir ve bu havaalanı ile birlikte zamanda önemli ölçüde tasarruf etmiş olacağız ve bölge adeta sanayi ve turizm cenneti haline gelecektir" şeklinde konuştu.
İnceleme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çorum Valisi Mustafa Toprak, Çorum'da karayollarında da ciddi çalışmalar olduğunu belirterek, "Havayolu, karayollarındaki çalışmalar tamamlandığında Çorum gerçek yüzünü gösterecektir" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 23:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?