2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum World Travel Market 2008'de

Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat dünyanın en büyük turizm fuarlarından birisi olan ve Londra'da yapılan World Travel Market 2008'de (WTM) tanıtıldı.


Yeşilırmak Havza Kalkınma Birliği Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda 10-13 Kasım tarihleri arasında Londra'da düzenlenen ve 200 ülkeden yaklaşık 5 bin turizm işletmesinin katıldığı WTM'de Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat'ın tanıtımları yapıldı. Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat'ın Kültür ve Turizm Müdürlerinin katıldığı fuara davet edilmelerine rağmen Amasya dışında diğer illerden turizm işletmecilerinin katılmadığını belirten Amasya Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Amasyalı turizm işletmecileri ve kendilerinin fuar boyunca önemli girişimlerde bulunarak bağlantılar yaptıklarını, özellikle Yunanistan turizm acenteleri ile görüştüklerini ve özellikle Singapurlu bir seyahat acentesinin Amasya'ya balayı çiftlerini göndermek istediklerini açıkladı.


Fuara katılan Amasya Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ve fuara katılan turizm işletmecileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında fuar hakkında bilgiler veren Vali Celalettin Lekesiz, dünyanın ikinci büyük fuarı olan WTM'de yapılan bağlantıların meyvelerinin kısa zaman sonra alınacağını söyledi.


Londra'da 4 gün süreyle Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat'ın tanıtımını yaptıklarını açıklayan Vali Lekesiz, "Dünya genelinde yaklaşık 850 milyon insan dolaşıyor. İnsanların dünya genelinde seyahat etmeleri konusundaki sayıyı artıran unsurun iletişimin gelişmesi, ulaşımın gelişmesi ve buna bağlı olarak gelir düzeyinin artması olarak görüyoruz. 850 milyon insan dünya genelinde seyahat edince ortaya çok ciddi bir turizm pastası geliri çıkıyor. Ülkelerde bu gelirden azami düzeyde pay alabilmek için yarışıyorlar. Klasik pazarlamada pazarlayabildiğinizi üretmek vardır, modern pazarlamada ürettiğinizi pazarlamak vardır.

Ürettiğinizi pazarlamak için de yenilikleri her alanda hayata geçirmek gerekiyor, iddia sahibi olduğunuzu uygun zeminlerde iddia etmeniz gerekiyor. Söz konusu turizm olunca bunun 'bizde varız' denileceği uygun zeminlerden bir tanesi, dünyanın en büyük 2. turizm fuarı olan WTM'dir. Biz Yeşilırmak Havza Kalkınma Birliği olarak bölgemizin bu turizm fuarında tanıtılmasının bölgemiz açısından yararlı olacağını düşündük. Bu fuar kamu kurum ve kuruluşlarından daha çok özel sektörün katılmasının gerektiği bir fuar.

Biz de birlik üyesi illerin kültür ve turizm müdürleri ve turizm işletmeleri temsilcilerini göndermek istedik. Samsun, Çorum ve Tokat'tan turizm işletmecileri katılmadı, sadece Amasya'dan işletmeciler katıldılar. Orada uygun bir standda 4 gün süreyle bölgemizi tanıttık. Bu tür yerlerde 'biz varız, biz farklıyız' dememiz gerek. Bunlar meyvesini zamanla verecektir. Her bir fuar vizyonların buluştuğu yerdir, bu fuar ise 200 ülkenin katıldığı bir fuardır ki, dünyanın ne birikimi varsa tamamı orada buluşur" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?