5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum yağışa teslim

ÇORUM'DA SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

Çorum'da bugün aniden başlayan şiddetli sağanak yağmur hayatı felç etti.

Bir haftadır etkisini sürdüren yağışlar zaman zaman şiddetini artırıyor. Bugün akşam üzeri bastıran sağanak yağmur nedeniyle Çorum sokakları sele teslim oldu.

1 saatlik yağmurun ardından bazı bölgelerde su taşkınları meydana geldi. Kent merkezinde bazı evleri de su basarken, ulaşımda da aksamalar yaşandı.

Şiddetli yağış sonrası oluşan sel suları, birçok evde ve işyerinde su baskınına neden oldu. Sel suları nedeniyle araçlar yolda ilerlemekte zorlanırken, birçok araç da yolda kaldı.

Belediye yağmur suları nedeniyle kapanan yolları açmak için büyük uğraş verirken, itfaiye ekipleri de su baskını ihbarlarına yetişmekte zorlandı. Yaklaşık 1 saat süren yağış sonrası caddeler sel sularıyla doldu, vatandaşlar yolda yürümekte zorluklar yaşadı.

Aniden bastıran yağmura yakalanan vatandaşlar alışveriş merkezlerine, camilere, otobüs duraklarına sığınırken birçok sürücü de selden etkilenmemek için araçlarını akaryakıt istasyonlarına park etti.

Yağmura sokakta yakalanan vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Vatandaşlar yolların sele dönmesi nedeniyle ulaşımda güçlük çekti.

Sağanak yağış sonrasında çok sayıda evde su baskını meydana gelirken, itfaiye ekipleri ihbarların devam ettiğini bildirdiler. Yağmur sonrası evlerini su basan vatandaşlar itfaiyenin telefonlarını arayarak yardım istedi. İtfaiye ekipleri, su motorları ile evlere ve işyerlerine dolan suları boşaltmaya başladı.

Yağışlar kent merkezinde sağanak yağmur şeklinde devam ederken, Çorum'un bazı köylerinde ise dolu yağışı etkili oldu. Dolu nedeniyle meyve ağaçları ve tarım arazileri zarar gördü.

ÇORUM'DA SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ
ÇORUM'DA SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ
ÇORUM'DA SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 17:48:05
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 17:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?