3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum yeni nüfusundan memnun

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, kent nüfusunun 202 bine ulaşmasının Çorum açısından memnuniyet verici bir gelişme olduğunu kaydederek, “Çorum artık bir üst sınıfta işlem görme yeteneğine sahip olduğunu gösterdi” dedi.

Gerek idari personelin tayin ve nakillerinde, gerekse bir kısım mali tariflerde 200 bin nüfusun “limit” oluşturduğunu ifade eden Başkan Atlamaz, vergi gelirleri ve İller Bankası payının buna bağlı olarak yükselebileceğini, yine Çorum doğumlu bir kısım nitelikli kamu personelinin Çorum’da görev yapmalarının önündeki engellerin de 200 bin nüfusla kalkmış olacağını söyledi.

Çorum’un büyüyüp geliştiğini, istihdam yaratmaya devam ettiğini, dolayısıyla bölgenin “cazibe merkezi” olduğunu bu rakamın da kanıtladığına dikkat çeken Turan Atlamaz, “200 binin üstündeki nüfus, Çorum’a yeni kapılar açacaktır. Belediye olarak bizim sorumluluklarımız da artacaktır, ama kesinlikle şikayetçi değiliz. Seve seve daha çok çalışacağız. “ diye konuştu. Belediye Başkanı Atlamaz, yeni belirlenen nüfusa göre milletvekili sayılarının da bir an önce yeniden belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “İllerin adil ve sağlıklı biçimde temsili, demokrasinin temel gereklerinden biridir. Yeni ortaya çıkan nüfus rakamları, iller bazında temsilde adaleti sağlayacaktır.” ifadesini kullandı.

çorum belediyesi
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 17:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?