9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum'a 7 yeni ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a gönderilen 7 yeni ambulans, törenle hizmete girdi. 

112 Acil Servis Merkezi önünde düzenlenen ambulans teslim törenine Vali Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Sağlık İl Müdürü Fikret Purtul, Çorum'daki hastanelerin başhekimleri ile yeni ambulanslarda görev yapacak sağlık çalışanları katıldı. İl genelindeki ambulanslar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Fikret Purtul, 56 adet ambulansın bulunduğunu, bunlardan 30'unun 112 Acil Servisi'nde hizmet verdiğini, 26 tanesinin ise hasta nakil ambulansı olarak kullanıldığını söyledi. 

Törende konuşan Vali Toprak, devletin en temel görevlerinden olan sağlık, eğitim ve güvenlik konularında Çorum'un çok başarılı bir grafiğe sahip olduğunu ifade etti. Vali Toprak, "Sağlık hizmetlerinin en üst seviyede olabilmesi için tam donanımlı bütün araçlardan faydalanmalıyız. Ambulanssız bir sağlık hizmeti düşünülemez. Yeni gelen ambulansların donanımları bir hastanenin acil servisinde ne gerektiriyorsa bünyesinde barındırıyor. Son teknoloji aletler sayesinde ambulanslarla hastaneye yetiştirilmek istenirken yolda ölen vatandaşlarımızın sayısının düşeceğine inanıyorum. İnşallah yeni gelen ambulanslarla Çorum'daki sağlık hizmetinin kalitesi en üst seviyeye çıkacaktır" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından şehir turu atan ambulansların konvoy halinde gitmesi ise vatandaşları endişelendirdi. Bir yerde olay çıktığını zanneden vatandaşlar, ambulansların yeni geldiğini ve tören için şehir turu attıklarını öğrenince derin bir nefes aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 16:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?