7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Çorum'a AB destekli tesis

Çorum Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Arslan Erkan, il genelindeki hastane ve sağlık ocakları başta olmak üzere, tüm sağlık kuruluşlarından, günlük ortalama 1 ton tıbbi atık çıktığını söyledi. 

Tıbbi atıkları yok etmenin 2 yolu bulunduğunu ifade eden Arslan Erkan, ''Bunlardan biri yakmak, diğeri de buharlaştırmaktır. Tıbbi atıkların yakılarak yok edilmesi için kurulacak tesisin maliyeti yaklaşık 50 milyon dolar. Buharlaştırarak yok edilmesi kurulacak tesisin maliyeti ise yaklaşık 700-750 bin Euro'' dedi. 

Çorum Devlet Hastanesi Derneği'nce kentte de tıbbi atıkların buharlaştırarak yok edilmesi amacıyla tesis kurulması için proje hazırlandığını belirten Başhekim Erkan, ''Derneğimizce hazırlanan projeyi Vali Hüseyin Poroy'un da onayıyla İl Özel İdaresi adına AB'ye sunduk. Projemiz, AB Merkezi Finans İhale Birimi tarafından kabul edildi. Söz konusu maliyetin yüzde 90'ı AB fonlarından, yüzde 10'luk kısmı da Özel İdare bütçesinden karşılanacak'' şeklinde konuştu. 

Türkiye'de katı atıkların çevreye zarar vermeden yok edildiği illerin sayısının oldukça az olduğuna dikkati çeken Dr. Erkan, tesisin kurulmasıyla Çorum'un da bu tesise sahip ender kentlerden biri olacağını kaydetti. 

Erkan, proje çalışmaları için bir komisyon oluşturulacağını ve gelecek günlerde çalışmalara başlanacağını da sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 15:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?