2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum'a hayran kaldılar

Tarihi Kentler Birliği'nin 2008 yılı ikinci toplantısına katılmak üzere Çorum'a gelen Birlik üyeleri Çorum'a hayran kaldılar. 

4,5,6 Nisan'da Çorum'da toplanarak 2008 yılı ikinci toplantısını yapan Tarihi Kentler Birliği üyeleri yaptıkları ilk toplantının ardından Çorum Müzesi, Velipaşa Konağı, Tarihi Ali Paşa Hamamı, Ayakkabıcılar arastası, Paşa Hamamı, Ulu Camii, Bayrak Tepe ve Hıdırlık Camii'ni gezdiler. 

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, eski Bakan Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Afyon, Aksaray, Amasya, Bitlis, Çankırı, Gaziantep, Muğla, Bilecik ve Ordu Belediye Başkanları ile Tarihi Kentler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Tarihi Kentler Birliği üyesi illerin ve ilçelerin Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli Çorum'un tarihi ve turistik mekanlarına hayran kaldı. 

Hitit Uygarlığı'nın kalıntılarının yoğun olarak sergilendiği ve Anadolu'nun büyük müzeleri arasında yer alan Çorum Müzesi'ni gezen kurul üyelerine Müze Müdür Vekili Dr. Önder İpek tarafından müzede bulunan eserler hakkında geniş bilgi verildi. Daha sonra Velipaşa Konağı'na giden Tarihi Kentler Birliği üyeleri Çorum Belediyesi Mehter Takımı tarafından marşlarla karşılandı. Tarihi Kentler Birliği Özendirme Ödülü alan Velipaşa Konağı'nı gezen misafirler konağa hayran kaldılar. Çorum Kubbeli Çarşısı, Saat Kulesi ve tarihi Ali Paşa Hamamı'nı gezen kurul üyeleri, daha sonra Ayakkabıcılar Arastası, Paşa Hamamı ve Ulu Camii'ni gezdikten sonra günün yorgunluğunu Bayrak Tepe'de dinlenerek attılar. Kıl çadırda oturan misafirler Bayrak Tepe'den Çorum'u seyretme imkanı buldular. Tarihi Kentler Birliği üyeleri Hıdırlık Camii'ni ve burada bulunan sahabelerin kabirlerini de ziyaret etti. 

Çorum'un tarihi ve turistik mekanlarına hayran kalan kurul üyeleri daha sonra Anitta Otel'de başlayan Tarihi Kentler Birliği seminerinin ikinci oturumuna katıldı. 

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Tarihi Kentler Birliği üyelerine Çorum'u en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, "Çorum medeniyetler şehri. Bu şehri tüm dünyanın görmesini istiyoruz ve bu amaçla Çorum'u tanıtmak için Tarihi Kentler Birliği semineri Çorum'a bir fırsat getirmiştir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 17:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?