2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

'Çorum'a kapalı pazar yeri şart'

Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Yavşan, her gelişen ve büyüyen şehirde olduğu gibi Çorum'da da kapalı pazar yerinin şart olduğunu vurguladı.

Çorum'a yapmayı düşündükleri kapalı pazarın gelişen Çorum'un simgesi olacağını dile getiren Mehmet Yavşan, Çorumlulara Avrupa standartlarında bir alışveriş sunmak için çalıştıklarını, Çarşamba Pazarı'nın yerine muhteşem bir kapalı pazar yeri yapmayı düşündüklerini kaydetti.

Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Yavşan, yıllardır esnaflık yaptığını esnafın ne gibi sorunları olduğunu iyi bildiğini ve bu sorunların giderilmesi için her dönem yeni faaliyetler ortaya koyduklarının altını çizdi.

Çorum'un en önemli sorunlarından birisinin kapalı pazar yeri eksikliği olduğunu kaydeden Yavşan bu eksikliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı. Gelişen Çorum için kapalı pazar yerinin şart olduğunu, kapalı pazar yeri uygulamasının gelişmekte olan ve gelişmiş şehirlerde örneklerinin bulunduğu dile getiren Yavşan,

" Kapalı pazar yeri uygulamasını birçok ilde gördük. Gerçekten çok güzel bir uygulama. Esnaf bu tür bir uygulamadan çok memnun oluyor. Kapalı pazara alışveriş için gelen vatandaş alış verişini düzenli ve hijyenik bir ortamda gerçekleştiriyor. Esnaf da müşteri de durumdan çok memnun kalıyor. Önemli olan zaten memnuniyet ve kalite" dedi.

Çorum'da da kapalı pazar yeri oluşturulması için çalışma başladıklarını ifade eden Yavşan, şu anda proje aşamasında olduklarını vurguladı. Yavşan, diğer illerdeki kapalı pazar yerleri konusunda araştırmalar yaptıklarını kaydederek, kapalı pazar yerlerini yerinde incelediklerini belirtti.

Yapılan çalışmalar sonrasında oluşturulan dosyanın belediyeye sunulduğunu ifade eden Yavşan, "Kapalı pazar yeri konusunda belediye ile birlikte çalışma yürütüyoruz. Kapalı pazar yerine sahip illerden çektiğimiz fotoğrafları ve elde ettiğimiz bilgileri belediyeye sunduk. Çorum'da da kapalı pazar yerinin gerçek anlamda şart olduğunu belirttik. Yaptığımız çalışmalar olumlu gidiyor. Henüz proje aşamasında olan kapalı pazar yeri projesinin en kısa sürede hayat bulacağına inanıyorum" diye konuştu.

Çorum'a yakışır bir kapalı pazar yeri inşasının başlaması için Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası olarak gerekli bütün çalışmalarda yer alabileceklerinin altını çizen Yavşan, Çorum'a ve Çorumlulara kaliteli hizmet sunmak için çalıştıklarını kaydetti.

ÇARŞAMBA PAZAR YERİNE MODERN KAPALI PAZAR
Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Yavşan, kapalı pazar yeri inşası için ilk etapta merkez olarak Çarşamba pazarını düşündüklerini söyledi.
Kapalı pazar yeri uygulamasını zaman içerisinde Çorum'daki bütün pazar yerleri için düşündüklerinin altını çizen Mehmet Yavşan ilk etapta örnek bir uygulama olması amacıyla Çarşamba Pazarı'nı pilot yer olarak seçtiklerini belirtti. Yavşan pazarın kapalı pazar yerinde haftanın bir günü kurulacağını vurguladı.

Yavşan, "Çarşamba pazarı Çorum'un en eski pazar yerlerinden birisi. Bütün Çorumlular Çarşamba pazarını biliyor. Yer açısından ve ulaşım açısından uygun bir konuma sahip. Her kesin kolaylıkla gelip gidebildiği ve rahatlıkla alışveriş yapabileceği bir yer. Bu açıdan bakıldığı zaman Çarşamba pazarı kapalı pazar yeri uygulanması için biçilmiş kaftan" diye konuştu.

Kapalı pazar yeri projesine göre Çarşamba pazarında bulunan alanın üzerinin komple çelik çatı yöntemiyle kapatılmasını planladıklarını vurgulayan Yavşan, pazar esnafının bu projeye çok sıcak baktığını kaydetti.

Yavşan, belediye ile devamlı olarak kapalı pazar yeri projesinin hayata geçirilmesi aşamasında görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi, "Belediye ile birlikte, yapılacak olan kapalı pazar yeri projesi üzerinde çalışıyoruz. Bizim önerimiz Çarşamba pazarı içerisindeki üzeri kapalı olan blokların yıkılması ve buraya Çorum'a layık modern bir kapalı pazar alanın inşa edilmesi. Vatandaşların rahat hareket edebileceği, pazar esnafının ise kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde
konumlandırılabileceği bir pazar yeri düşünüyoruz. Çorumlu modern bir pazar yerinden gönül rahatlıyla taze taze meyve ve sebzesini alma fırsatı bulmuş olacak" dedi.

Kapalı pazar yerinin yapılmasıyla birlikte pazar esnafının da bir düzene kavuşacağını dile getiren Yavşan, haftanın 1 günü de olsa vatandaşa rahat bir alışveriş sunmanın keyfini yaşayacaklarını kaydetti. Yavşan, kapalı pazar yerinin yapılmasıyla birlikte esnafın teknolojinin imkanlarından faydalanabileceğini, vatandaşın kredi kartıyla alışveriş yapma şansını yakalayabileceğini söyledi.

Kapalı pazar yerinde Çorumlulara temiz, düzenli, hijyenik bir ortamda taze meyve ve sebze alma imkanı sunulacağını, esnafın da teknolojinin imkanlarından yararlanarak vatandaşa daha iyi hizmet götüreceğini vurguladı.

PAZAR ESNAFI BİR AİLE
Pazarcı esnafının tam anlamıyla birlik ve beraberlik içersinde olduğunu belirten Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Yavşan, bir ailenin fertleri gibi hareket ettiklerini vurguladı. Yavşan, küçüklüğünden beri esnaflıkla uğraştığını, esnafın ne gibi sorunlarının olduğunu iyi bildiğini söyledi.

Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası başkanlığına 2002 yılında yapılan seçimlerle geldiğini ifade eden Yavşan, "Ben küçüklüğümden beri esnafım. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarım esnafın çıkarları doğrultusunda hareket ediyoruz. Biz bir aileyiz. Haftanın 6 günü Çorum'da Pazar kuruluyor. Yani haftanın 6 günü iç içeyiz. Birbirimizin ihtiyaçlarını, sorunlarını biliriz ve her zaman birbirimize destek oluruz" diye konuştu.
Yavşan, esnafın daha iyi koşullarda çalışması, yaşam standartlarının yükselmesi için çalıştıklarını söyledi.

Esnafın halka en iyi şekilde ve koşullarda hizmet edebilmesini sağlamanın hedefleri olduğunu ifade eden Yavşan, "Esnafımız halkına iyi hizmet etmek için elinden gelini yapmaya çalışıyor. Bizler de bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önemli olan kalitenin yükselmesi iyi koşullarda yaşamak ve hizmet etmek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 18:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?