3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum'a kent ormanı

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü Sıklık Mevkii’nde "Kent Ormanı" oluşturuluyor. İçine piknik alanları, oturma grupları, spor kompleksi, otopark, oyun sahaları, yürüyüş parkuru, kültür fizik alanı ve seyir tepesi yapılacak olan Kent Ormanı oluşturma çalışmalarına başlandı.

Konu hakkında İHA muhabirine açıklama yapan Çorum Orman İşletme Müdürü Süreyya Doğan, Çevre ve Orman Bakanlığı Orman İşletme Genel Müdürlüğü tarafından Çorum’da vatandaşlara piknik oluşturulması amacıyla Sıklık Mevkii’nde Kent Ormanı oluşturulduğunu ve ilk etapta 20 milyar lira ödenek çıkartılarak çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Süreyya Doğan, Çorum’da insanların rahatça oturabilecekleri alanların çok kısıtlı olduğunu ifade ederek, oluşturulan Kent Ormanı ile birlikte hem Çorum’daki vatandaşların hem de Karadeniz’e giden yolcuların durup dinlenecekleri ve piknik yapabilecekleri bir alan oluşturduklarını kaydetti.
Kent Ormanı içerisinde ağaçların seyreltildiğini ifade eden Doğan, orman içerisinde 4-5 kilometre yol açtıklarını ve bu yolların asfaltlanarak kenarlarının çiçeklerle donatılarak burasını milli park haline getireceklerini bildirdi.

Oluşturulan Kent Ormanı’nın tepe noktasında seyir tepesi yapacaklarını ve buraları ışıklandırarak vatandaşların gündüz ve gece Çorum’u rahat bir şekilde izleme imkanı sağlayacaklarını belirten Süreyya Ayhan, çalışması devam eden Kent Ormanı’nın tamamlanmasının ardından burasının turizm için de kullanılabileceğini anlattı.

Çorum-Samsun karayolu Sıklık Mevkii’nde oluşturulan Kent Ormanı’nda oyun alanları, spor kompleksiyle, buraya gelen vatandaşların hem eğeleneceğini hem de dinleneceğini anlatan Süreyya Doğan, ormanın oluşturulması için yaklaşık 100 milyar liraya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Ormanın oluşturulması için gerekli olan paranın önemli bir kısmının Bakanlıktan temin edileceğini belirten Doğan, geri kalan kısmının ise Valilik ve Yerel Yönetimlerin desteğiyle tamamlanacağını kaydetti. Doğan, "Çorum’a kazandırılan yerin insanlar için çok önemli, ormana her kesimden destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Çorum Orman İşletme Müdürü Süreyya Doğan, oluşturulan Kent Ormanı içerisinde "Arbereateum" denilen "Canlı Ağaç Müzesi" yapacaklarını belirterek, ağaç müzesi içerisinde bölgede yetişebilen her türlü ağacı yetiştirerek vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.
Süreyya Doğan, spor kompleksi, oyun alanları, canlı ağaç müzesiyle birlikte oluşturulan ormanın bir Kültür Parkı olacağını ifade ederek, "İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan orta noktada olan Çorum’da oluşturulacak Kent Ormanı ile insanların Çorum’da konaklama ve dinlenme imkanlarını sağlayacak. Aynı zamanda oluşturulan Canlı Ağaç Müzesi ile de Türkiye’de ses getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 12:48:51
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 13:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?