20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Çorum'a proje yarışması'nda ödül

ÇORUM'A EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI PROJE YARIŞMASI'NDA ÖDÜL

Milli Eğitim Bakanlığı ve Intel'in iş birliğiyle ''Öğretmenlerin bilişim teknolojilerini eğitim sürecine entegre etmelerine yardımcı olmak ve bu teknolojileri öğretmenler aracılığıyla öğrencilerin hizmetine sunmak'' amacıyla Ankara'da düzenlenen Eğitimde Teknoloji Kullanımı Proje Yarışması'na Çorum'dan katılan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, mansiyon ödülü aldı.

Ankara Rixos Otel'de düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, İntel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Müdürü Tekin Çınar ile çok sayıda davetli de katıldı. Büyük bir heyecana sahne olan ödül töreninde Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu "Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim" adlı projeyle

mansiyon ödülü aldı. Projeyi hazırlayan 4/C sınıfı adına Okul Müdürü Tekin Çınar, Sınıf Öğretmeni Emine Mukaddes Özer, öğrenciler Şebnem Külcü, Berrak Kavlak, Ayşe Sena Ürünoğlu, Ahmet Burak Suiçmez ve Ahmet Anıl Tümer ödülü Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun elinden aldı.

Yarışmada mansiyon ödülü alan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'na projeksiyon cihazı ve akıllı yazı tahtası, proje sahibi öğretmenlere dizüstü bilgisayar, yarışmada ilk 10'a giren tüm proje sahibi sınıflardaki öğrencilere birer adet ''classmate'' PC ve taşınabilir bellek hediye edildi. Yarışmada, Eskişehir'den Melahat Ünügür İlköğretim okulu birinci, Afyon Hacı Ahmet Özsoy İlköğretim Okulu ikinci, Aydın'dan Gazipaşa İlköğretim Okulu üçüncülüğü elde etti.

54 ilden 456 proje arasından mansiyon ödülü almalarının kendilerini ve öğrencileri çok mutlu ettiğini söyleyen Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Tekin Çınar, bu başarının tesadüfi olmadığının altını çizdi. Öğrenci ve öğretmenlerin proje tabanlı ve öğrenci merkezli yeni bir bakış açısı kazandıklarını dile getiren Tekin Çınar, "Böylesine önemli bir yarışmada Çorum'u en güzel şekilde temsil eden öğrencilerimi kutluyorum. Henüz 1.5 yıl önce eğitim ve öğretime başlamasına rağmen okulumuz çok kısa bir sürede önemli bir başarıya imza attı. Öğrencilerimin bu başarısının artarak devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

BAKAN'A ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜN İLK HEDİYESİ ÇORUMLU ÖĞRENCİLERDEN

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ilk hediyesini Çorumlu öğrenciler verdi. "Eğitimde Teknoloji Kullanımı Proje Yarışması"nın ödül töreninde mansiyon ödülü alan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya büyük bir sürpriz yaptı. Bakan Çubukçu'nun 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan öğrenciler Şebnem Külcü ve Berrak Kavlak, davetlilerden de büyük alkış topladılar. Minik öğrencilerin hediyesi karşısında duygulandığı gözlenen Bakan Çubukçu, öğrencilere teşekkür etti.

ÖDÜLLÜ ÖĞRENCİLERİ VEKİLLER MECLİS'TE AĞIRLADI

"Eğitimde Teknoloji Kullanımı Proje Yarışması"nda 456 proje arasından mansiyon ödülü kazanan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nu yalnız bırakmayan AK Parti Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım ve Ahmet Aydoğmuş, misafirlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ağırladı. Türkiye çapında önemli bir yarışmada Çorum ekibinin derece yapmış olmasının kendilerini son derece memnun ettiğini söyleyen Murat Yıldırım, başarıda pay sahibi olan herkesi kutladığını söyledi. Milletvekili Ahmet Aydoğmuş da Çorum'un

artık her alanda adını sıkça duyurduğuna dikkat çekerek "Bilimsel projelerin yarıştığı bu önemli yarışmada derece yapan sevgili yavrularımızı kutluyorum" dedi.

ÇORUM'A EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI PROJE YARIŞMASI'NDA ÖDÜL
ÇORUM'A EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI PROJE YARIŞMASI'NDA ÖDÜL
ÇORUM'A EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI PROJE YARIŞMASI'NDA ÖDÜL
ÇORUM'A EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI PROJE YARIŞMASI'NDA ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 18:58:03
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 09:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rana tunçel IP: 78.161.219.xxx Tarih : 6.12.2009 18:07:02

bizler kazanacaktık ama olsun onların başarısı bizim başarımızdır..