3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum'a takviye su bağlantısı

Çorum Belediyesi kentin su ihtiyacını karşılamak amacıyla Kuruçay suyunu içme suyu şebekesine bağladı.


Yaşanan küresel ısınma sorunu nedeniyle göletler kururken, kentler vatandaşların su ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını yoğunlaştırdığı sırada Çorum Belediyesi, Çorumluların içme suyu sıkıntısı çekmemesi için alternatif su kaynaklarını devreye soktu.


Çorum Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekipleri Kuruçay güzergahında yaklaşık 12 yıldır çalıştırılmayan ikinci içme suyu kaynağını devreye sokarak Çorum'a yeni bir su kaynağını daha kazandırmış oldu.


Su İşleri Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmaları incelemek için Su İşleri Müdürü Veysel Güney'le birlikte Kuruçay'a giden Belediye Başkanı Turan Atlamaz, burada çalışmalar hakkında Güney'den bilgiler aldı.


Belediye Başkanı Turan Atlamaz, 12 yıldır çalıştırılmayan ikinci kuyunun Su İşleri Müdürlüğü personelinin özverili çalışmaları sonucu tekrar devreye sokulduğunu belirterek bu kuyunun devreye sokulması ile birlikte şehir şebekesine saniyede 10 litre içme suyu daha kazandırılmış olduğunu söyledi.
Saniyede akacak 10 litre suyun önemli bir miktar olduğuna dikkati çeken Başkan Atlamaz, bu miktarın TOKİ gibi bir yerleşim alanının içme suyunu karşılayacak kapasitede olduğunu kaydederek şehir şebekesine bağlanan Kuruçay'daki ikinci su kaynağının önemli katkı sağlayacağını ifade etti.


Belediye Başkanı Turan Atlamaz, yaşanan kuraklıklara rağmen, Çorumlulara su sıkıntısı yaşatmamak için Belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, "Aldığımız tedbirler ile halkımıza su sıkıntısı yaşatmayacağız. Hatap Barajı'nın bitirilmesinin ardından Çorum'un ciddi oranda su problemini çözmüş olacağız" şeklinde konuştu.


Vatandaşlara suyu tasarruflu kullanmaları konusunda da uyarılarda da bulunan Başkan Turan Atlamaz, "Boşa akan sulara artık dur diyelim. Unutmayalım ki, bugün boşa akıttığınız suyu yarın çok ararız. Bu nedenle suyumuzu tasarruflu kullanalım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?