2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum'da 144 bin hayvan aşılanacak

Çorum Tarım İl Müdürü Aldulbaki Şahin, Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası kapsamında il genelinde bulunan 144 bin adet büyük ve küçükbaş hayvanın aşılanacağını söyledi.

Şahin, İlçe Tarım Müdürleri ve Tarım Danışmanlarının katılımı ile müdürlüğün eğitim salonunda düzenlenen istişare toplantısında, Tarım Bakanlığınca 1 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında Sonbahar Şap Aşılama kampanyası yapılacağını belirtti.

Kampanya kapsamında il genelindeki 144 bin hayvanın aşılanacağını bildiren Şahin, kampanyada başarı oranının yüzde 85 olduğunu, bu oranın yakalanamaması durumunda il dışına hayvan çıkışına izin verilmeyeceğini kaydetti. Köy muhtarlarından bu konuda destek beklediklerini anlatan Şahin, çiftçilerin cezai işlemle karşı karşıya kalmaması için köylere gelen aşı görevlilerine yardımcı olup, hayvanlarını mutlaka aşılatarak belgesini alması gerektiğini vurguladı.

Bakanlık tarafından belirlenen oranın tutturulamaması halinde, Çorum hayvancılık sektörünün çok büyük bir kriz içine düşeceği uyarısında bulunan Abdulbaki Şahin, el birliği ile bu kampanyadan başarı ile çıkacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

A.A
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 13:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?