3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum'da 324 proje hayata geçirildi

Çorum'da bu yıl 324 proje hayata geçirilirken, yatırımcı kuruluşların ortak sorunu ödenek oldu.


İl Koordinasyon Kurulu'nda kentin yatırımları masaya yatırıldı. Vali Mustafa Toprak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yapılan yatırımlarda gelinen noktalar açıklanırken, yaşanılan sıkıntılarda masaya yatırıldı.


Vali Mustafa Toprak, halka en iyi şekilde hizmet edebilmek için tüm kurumların yoğun şekilde çalıştığını belirtirken, resmi kurumları da uyararak işlerin mutlaka takip edilmesini istedi. Yazışmalarda tasarrufa gidilmesi yönünde daire müdürlerini uyaran Vali Toprak, "Yazışmalarını internet üzerinden iletişim araçları ile yapma olasılığını değerlendirin, kırtasiye işlerinizi azaltın, vatandaşa bürokratik engel yerine işlerini kolaylaştırın" diye konuştu.


Vali Mustafa Toprak, yapılan yatırımlar hakkında da yaptığı açıklamada, Çorum'da 2008 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına ait toplam 324 adet yatırım projesinin 19'u D.S.İ V. Bölge Müdürlüğüne, 26'sı Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne, 7'si iller Bankası 7. Bölge Müdürlüğü'ne, 46'sı Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne, 54'ü Tapu ve Kadastro 22. Bölge Müdürlüğü'ne, 8'i Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne, 2'si MTA Orta Anadolu I. Bölge Müdürlüğüne, 4'ü TEİAŞ 10. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü'ne, 44'ü YEDAŞ İl Müdürlüğü'ne, 14'ü il Özel İdaresine, 11'i Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne, 21'i İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, 5'i Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne, 6'sı Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'ne, 13'ü Tarım İl Müdürlüğü'ne, 23'ü Çevre ve Orman il Müdürlüğü'ne, 2'si Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne, 2'si Çorum Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne, 2'si Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'ne, 6'sı Toplu Konut idaresi Başkanlığına, 2'si BOTAŞ'a, 7'si ise Çorum Şeker Fabrikası Müdürlüğü projesi olduğunu belirterek, 324 adet projeden 195'i halen devam ettiğini, 14'ü ise ihale aşamasında olup 78'i tamamlandığını 37'sine ise henüz başlanmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 20:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?