3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum'da 9 kişi tutuklandı

Çorum'da çek senet tahsilatı, tefecilik, dolandırıcılık ve zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen çete üyelerinden 9'u tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 ay süren takip sonucunda 'Balyoz' adı verilen bir operasyon düzenlemiş ve üyelerden biri cezaevinde olan 30 kişilik çek senet tahsilatı, tefecilik, dolandırıcılık ve fuhuş çetesi çökertilmişti. Gözaltına alınan 30 zanlıdan 10'u ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 19'u adliyeye sevk edilmişti.

Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan ve mahkemeye sevk edilen şüphelilerden A.T., O.T., L.K.,
S.B., D.B., H.A., Y.B., F.K., İ.G., "suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt faaliyeti içerisinde çek senet tahsilatı yapmak, tefecilik, resmi evrakta sahtecilik, dolandırıcılık, tehdit, silahla yaralama, mala zarar verme, zorla fuhuş yaptırma, cinsel saldırı, hürriyeti tehdit, darp, piyasaya sahte çek sürme ve ruhsatsız silah bulundurma, mala zarar verme, oto kurşunlama" suçundan tutuklanarak Çorum Cezaevi'ne gönderildi. Diğer 10 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 01:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?