8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Çorum'da AKBİL dönemi başlıyor

Çorum Belediyesi toplu ulaşım araçlarında vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla Akıllı Bilet (AKBİL) Uygulaması'na geçmeye hazırlanıyor.

Çorum Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında toplu taşıma araçlarında Akıllı Bilet (AKBİL) uygulamasına geçilmesini kararlaştırdı. Uygulama hakkında Belediye Meclis üyelerine bilgi veren Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, vatandaşın her alanda rahat edebilmesi için belediye olarak yapılması gereken tüm önlemleri aldıklarını ifade ederek, toplu taşıma araçlarında da en teknolojik imkanları vatandaşların önüne sunacaklarını söyledi. Başkan Turan Atlamaz, gelişmiş illerde uygulanan AKBİL sisteminin
Çorum'da da hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, söz konusu uygulamanın hayata geçirilmesi ile birlikte daha hızlı ve güvenilir bir hizmetin verileceğine inandığını ifade etti.

Atlamaz, ''Bu uygulamanın hayata geçirilmesi ile birlikte artık otobüs sürücülerimiz yolculardan para toplamakla uğraşmayacak'' diye konuştu. AKBİL uygulaması konusunda çalışma yapacak olan özel bir şirketin yetkilileri tarafından meclis üyelerine bilgiler verilirken, uygulamanın bir otobüse yaklaşık 7 bin YTL maliyeti olacağı, sistemin gelecek ay sonuna kadar hayata geçirileceği ifade edildi.

Konuşmaların ardından, şehir içi toplu taşıma araçlarında AKBİL uygulamasına geçilmesini öngören madde Belediye Meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 10:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?