5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum'da anne sütüne teşvik kampanyası start aldı

Çorum İl Sağlık Müdürü Fikret Purtul, "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler" pogramının başarıyla yürütüldüğünü ve şehir merkezindeki 14 birimde de program kapsamında çalışmaların başlandığını belirterek, Çorum'da anne sütünün teşviki için kampanya başlattıklarını söyledi.
Anne sütünün teşviki, korunması ve özendirilmesi için uygulamaya konulan "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler" programı hakkında Özel İdare Müdürlüğü konferans salonunda bir toplantı düzenlendi. Çorum'daki sağlık personellerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Fikret Purtul, söz konusu projenin Çorum'da 3 hastanede yürütüldüğü belirterek, 14 sağlık ocağı ve hastanede de uygulanması için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.
Purtul, hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı'nca 1991 yılından beri UNICEF/DSÖ önerileriyle, Bebek Dostu İl Projesi'nin devam ettiğini dile getirdi. Anne sütüyle beslenen çocukların mamayla beslenen çocuklara oranla zeka düzeylerinin 8 puan daha yüksek olduğunu belirten Purtul, ilk altı ayda bebeklere sadece anne sütü verilmesi gerektiğini ifade etti.
Sağlık Müdürü Fikret Purtul, uygulanan program çerçevesinde Doğum ve Bakımevi Hastanesi, Osmancık Devlet Hastanesi ile İskilip Devlet Hastanesi'nin "Bebek Dostu Hastane" plaketi aldığını söyledi. Çorum SSK Hastanesi, Çorum Özel Hastanesi, AÇSAP Merkezi, 10 sağlık ocağı ve özel tanı merkezlerinde de gerekli çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu açıklayan Purtul, şehirlerarası otobüs terminalinde yolculuk esnasında annelerin faydalanabilmeleri için emzirme odası tahsis edildiğini ve yakında hizmete açılacağını ifade etti.
iha-çorum
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2004 Cuma 17:34:06
Güncelleme :10 Temmuz 2004 Cumartesi 13:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?