7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Çorum'da bayram tedbirleri

Çorum Valisi Hüseyin Poroy, bayram tatili süresince karayollarında vatandaşların rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla her zamankinden daha etkin, duyarlı ve titiz davranılacağını bildirdi. 

Vali Poroy, yaptığı yazılı açıklamada, bayram süresince mevcut trafik denetimlerine ek olarak bazı önlemler alındığını ifade etti. Şehirler arası otobüs terminalinde otobüs firmalarına ait yolcu otobüsleri üzerinde gerekli trafik tedbirlerinin arttırılacağını, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanmasına yönelik denetimlere ağırlık verileceğini belirten Vali Poroy; trafik kontrollerinde alkol, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine de ağırlık verileceğini vurguladı. 

Yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücülerin uyarılarak, güzergah üzerindeki Bölge Trafik Denetleme İstasyonları da dahil olmak üzere müsait yerlerde dinlenmelerinin sağlanacağını anlatan Hüseyin Poroy, video kamera radarlı ekip araçlarının da bayram tatili süresince daha etkili olarak 24 saat esasına göre faaliyet göstereceklerini kaydetti. 

Tatil süresince karayollarında her 30 kilometrede 1 trafik ekibinin görev yapacağını vurgulayan Poroy, ayrıca arife günü şehir içerisindeki alışveriş merkezleri ve önemli kavşaklarda da trafik tedbirlerinin arttırılacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 09:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?