9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum'da çek-senet çetesi

Çorum'da bir kişiden, tehditle para alan 5 kişi polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Rıfat Ö., kendisinin ve ailesinin öldürüleceği yönünde tehdit edildiği ve para istendiği yönünde cumhuriyet savcılığına şikayette bulunmasının ardından harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ahmet Rıfat Ö.'yü tehdit ederek para alan 5 kişiyi 'Hazal' ismi verilen bir operasyonla yakaladı.

Ahmet Rıfat Ö.'den sürekli para isteyen ve kendisini Halil olarak tanıtan kişinin gerçek isminin Hakkı G. olduğunu tespit eden güvenlik güçleri, polisiye filmlerini aratmayacak şekilde kurduğu bir plan ile zorla para tahsil etmeye çalışan çeteyi çökertmeyi başardı.

Kendisinden bin 500 YTL para isteyen Hakkı G. ile buluşmayı kabul eden Ahmet Rıfat Ö. cumhuriyet savcısı tarafından seri numaraları alınmış paralarla Eti Lisesi önüne gitti. Polis ekipleri de okul çevresinde tertibat aldı. Hakkı G. isimli kişi okul önüne gelerek daha önce seri numaraları alınmış paraları alarak olay yerinden bir taksi ile kaçmayı başardı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, yaptığı araştırma sonunda Hakkı G.'nin Eti Lisesi civarında olan ablasına ait evde olduğu tespit etti. Eve yapılan baskın sonucunda Hakkı G., ablası Mavuş A., ağabeyi Ali Rıza G.'yi seri numaraları alınmış paralarla birlikte yakaladı.

Emniyette yapılan sorgunun ardından olaya karıştıkları tespit edilen Mustafa Kemal K. ise Amasya ilinde yakalanarak Çorum'a getirildi. Polis Hazal Operasyonları çerçevesinde Hakkı G. Satılmış G., Ali Rıza G., Ferhat K. ve Mustafa Kemal K. isimli kişiler, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak-zorla senet imzalatmak, haksız menfaat temin etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 11:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?