5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum'da evlenme rekoru

Çorum’da 13 gün içerisinde 120 çift evlenerek dünya evine girdi. 5 Ağustos 2004 tarihinde17 çift evlenerek yeni bir rekora imza atarken, Belediye Evlendirme Memuru Bekir Karabıyık, en çok nikahın Temmuz ve Ağustos aylarında kıyıldığını söyledi.


Çorum’da son üç yıl içerisinde 3 bin 884 çiftin evlenerek dünya evine girdiğini söyleyen Bekir Karabıyık, 2002 yılında bin 446 çiftin, 2003 yılında bin 482 çiftin evlendiğini, 2004 yılının ilk 8 ayında ise 956 çiftin evlendiğini kaydetti. Bu yıl Temmuz ayında 241 çiftin nikah yaptığını anlatan Karabıyık, Ağustos ayının ilk 13 gününde 120 çiftin evlendiğini Ağustos sonu itibari ilede bu sayının 300’ü geçeceğini kaydetti.


Nikaha geç gelen ve evraklarını zamanında getirmeyen çiftlere de sitem eden Karabıyık, "Bizleri ençok sıkıntıya sokan meselelerin başında nikaha geç gelen çiftler ve evlenme belgelerini geç getiren çiftler geliyor. Modern bir ortamda nikah kıyıyoruz. Vatandaşlarımız kendilerine düşen görevleri zamanında yaparlarsa başka insanlarında haklarını ihlal etmemiş olurlar" diye konuştu.


Çorum Belediyesi Evlendirme Memurluğu olarak otomasyona geçtiklerini anlatan Bekir Karabıyık, vatandaşların evlilik işlemlerini bilgisayar ortamında yaptıklarını ve gelen her çiftin bilgisayara kaydederek, işlemlerin kısa ve zamanında yaptıklarını anlattı.


Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik krizin yuva kurmak isteyen gençleri de olumsuz yönde etkilediğini, ekonomik sıkıntı ve geçim sıkıntısı nedeniyle bazı gençlerin düğünlerini ertelediğini kaydeden Bekir Karabıyık, kanun gereği çiftlerin nikah dairesi veya nüfus idaresinde evlenmeleri gerektiğini belirterek, Belediye Nikah Dairesi’nin evlenecek çiftlerin ihtiyaçlarına göre dizayn edildiğini, ancak evlenme dairesi yerine düğün salonlarında ya da çiftlerin istedikleri mekanlarda da nikah kıydıklarını ifade etti.

ÇORUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 17:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?