5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum'da festival coşkusu

ÇORUM'DA FESTİVAL COŞKUSU

Bu yıl 30'uncusu düzenlenen Çorum Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali başladı.

Çorum Valiliği ve belediyenin katkıları ile düzenlenen festival, yürüyüşle başladı. Belediye Bandosu ve Mehteran Bölüğü eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürünmesinin ardından Vali Nurullah Çakır ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Çelenk sunma töreninin ardından Hitit Fuar ve Festivali kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kompleksi'nde 90 firmanın katılımıyla düzenlenen Gıda ve Erzak Fuarı'nın açılışı yapıldı. Açılışa Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum milletvekilleri Agah Kafkas ve Murat Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve bazı daire müdürleri, festival için yurt içinden ve yurt dışından gelen ekipler ile çok sayıda davetli katıldı.

Gıda ve Erzak Fuarı'nın açılışının ardından leblebi yarışmasına geçildi. Yarışmaya 43 leblebi üreticisi katıldı. Birbirinden lezzetli leblebiler, tadı, boyutu ve görünüşü ile jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yapılan değerlendirme sonucunda en kaliteli ve güzel leblebi Osman Bodur'un leblebisi seçildi. Osman Bodrur'un birincilik plaketini Vali Nurullah Çakır ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ikinci olan Metin Bodur'un plaketini Milletvekili Agah Kafkas, üçüncü olan Uğur Bodur'un plaketini ise

Milletvekili Murat Yıldırım verdi.

Fuar kapsamında halkoyunları gösterileri ise vatandaşlara neşeli dakikalar yaşattı. Hitit Medeniyeti'yle Çorum'un sosyal, kültürel ve ekonomik yönden tanıtımını amaçlandığı festivalde ünlü sanatçılar Funda Arar ve Kubat halk konseri verecek.

ÇORUM'DA FESTİVAL COŞKUSU
ÇORUM'DA FESTİVAL COŞKUSU
ÇORUM'DA FESTİVAL COŞKUSU
ÇORUM'DA FESTİVAL COŞKUSU
ÇORUM'DA FESTİVAL COŞKUSU
ÇORUM'DA FESTİVAL COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 18:24:03
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 19:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?