5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum'da herkes bu vahşeti konuşuyor

Edinilen bilgiye göre, Çorum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2 gün önce Üçtutlar Mahallesi Osmancık 1. Sokak No: 14’de bulunan Celep Apartmanı’nın 3. katındaki şizofreni hastası Mustafa Evci’nin ikamet ettiği daireye baskın düzenlemişti. Evin içersinde kanlarla karşılaşan polis ekipleri, yaptıkları arama sonucunda bir erkek çocuğa ait olduğu sanılan bilek hizasından kesilmiş bir adet el ile 5 adet parmak bulmuştu.

Cinayetin işlendiği gece öldürülen Recep Çıkık (11) ile birlikte Mustafa Evci’nin evinde bulunan Yasin K.’nın (12) verdiği ifadeler doğrultusunda araştırmalarını sürdüren polis ekipleri, cesedin diğer parçalarını bulmak için şüpheli gördüğü her yeri didik didik arıyor.

Recep Çıkık’ın katil zanlısı olarak gözaltına alındıktan sonra dün gece çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Mustafa Evci’nin evinin çevresinde araştırmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri, sabah saatlerinde arama çalışmalarına Karakeçi Camii yanındaki yıkılmış bir evin hafriyatından başladı. Arama çalışmalarını özel eğitim almış ’Dawiy’ isimli köpek ile sürdüren polis ekipleri, inceleme yaptıkları evin enkazında cesede ulaşamadı.

 Bu gelişme üzerine, arama çalışmalarını cinayetin işlendiği evin çevresindeki boş arsa, terkedilmiş evler ve inşaatlara kaydırak, cesedin bulunabileceği her yeri didik arayan güvenlik kuvvetlerinin akşam saatlerine kadar süren çabaları sonuç vermedi. Arama çalışmalarına Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli işçiler ile Çorum Belediyesi’ne ait bir iş makinesi de katıldı.

Öte yandan polis tarafından küçük çocuğun katil zanlısı olarak gözaltına alınan Mustafa Evci’nin cinayeti üstlendiği ancak cesedin yerini söylememekte ısrar ettiği, olay gecesi öldürülen Recep Çıkık ile birlikte Mustafa Evci’nin evinde bulunan Yasin K. adlı çocuğun ise çelişkili ifadeler verdiği öğrenildi.

Mustafa Evci’nin evinde ele geçirilen ceset parçalarının Ankara Adli Tıp Kurumunda yapılacak incelemeler ve yapılacak DNA testinden sonra Recep Çıkık’a ait olup olmadığının kesinlik kazanacağını ifade eden yetkililer, 2 gündür devam eden arama çalışmalarından sonuç alınamadığını, bundan sonra yapılacak araştırmaların farklı yönlere kaydırılarak devam edeceğini bildirdiler.

iha-çorum
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 11:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?