5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum'da insan hakları konferansı

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı İlmettin Köklü, işkencenin bir insanlık ayıbı olduğunu belirterek, Irak halkına yapılan işkenceyi kınadı.
Çorum'da aylık yayınlanan Kilim Kültür ve Edebiyat Dergisi'nce "İnsan Hakları" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Çorum Cumhuriyet Başsavcısı İlmettin Köklü, işkence konusuna değinerek, hiç kimsenin bir başka kişi üzerinde baskı yapamayacağını ifade etti. Köklü, işkencenin artık dünyanın gündeminden çıkması gerektiğini, ancak günümüzde birçok ülkede devlet kanalıyla işkence yapıldığı ve bunlarında insanlar tarafından büyük bir ibretle izlediklerini kaydetti.
Özgürlüklerin bir sınırı olduğunu, bu sınırları aşan insanların cezalandırılması gerektiğini belirten Köklü, ancak bir insanın suçu ne olursa olsun işkenceye maruz bırakılmasının doğru olmadığını ifade ederek, "İşkence bir insanlık suçudur. Irak ve Filistin'de devleti kurtarma adına yapılan işkenceler, aslında bir takım ruh hastası devlet görevlilerinin kendi duygularını tatmin amacıyla yaptığı uygulamalardır" diye konuştu.
ÇORUM - İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2004 Pazar 00:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?