5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum'da Jandarma'dan köylülere yardım

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından Mislerovacığı Köyü'nde yoksul ailelere gıda, giyecek, para yardımı yapıldı, köy halkından hasta ve rahatsız olanlar sağlık taramasından geçirildi.
Çorum Garnizon Komutanlığı tarafından Misleroavacığı Köyü'nde düzenlenen yardım paketlerinin dağıtılması törenine Jandarma Alay Komutanı J. Alb. İrfan Şahin, Merkez İlçe Komutanı J. Ütğ. Hamza Gökdemir Ast. Bçvş. Fazlı Karasu, Merkez Karakol Komutanı J. Ast. Kd.Bçvş. Aziz Yıldız, Dutçay Karakol Komutanı J. Ast.Kd. Üçvş. Adem Korkmaz katıldı.
İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan yardım paketlerini tek tek vatandaşlara dağıtan Garnizon Komutanı J.Alb.İrfan Şahin, devletin halkla bütünleşmesine katkı sağlayan bu tür faaliyetlere önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini belirterek sosyal güvencesi olmayan köylülere Jandarma olarak ellerinden gelen her türlü yardımları yapacaklarını söyledi.
Misleroavacığı Köyü'nde 25 kişiye nakdi para yardımı, 25 kişiye gıda yardımı yapılırken, köyde bulunan 300 kişinin sağlık taramasından geçirildiğini ifade eden Albay İrfan Şahin, Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından doktor ve psikolog ve diş doktorundan oluşturulan özel bir ekibin köy köy dolaşarak vatandaşları muayene ettiğini kaydetti.
Jandarma tarafından sağlık İl Müdürlüğü ile girilen işbirliği ile getirilen sağlık ekibi Misleroavacığı Köyü'nde sağlık taraması yaptı. Sağlık taramasında Misleroavacığı köyünde çeşitli şikayetleri olan 300 vatandaş Misleroavacığı Köyü Sağlıkevi'nde muayenede edildi.
Genellikle soğuk algınlığı şikayetiyle karşılaşan doktorlar bazı hastalara enjeksiyon tatbik ederken bazılarında reçete verdiler, kontrole gelen her vatandaş diş kontrolünden de geçirildi.
ÇORUM - IHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 00:20:50
Güncelleme :23 Mart 2004 Salı 21:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?