7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Çorum'da kene mücadelesi sürüyor

Çorum Belediyesi, kenelerden bulaşan Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının önlenmesi için şehir merkezinden başlattığı ilaçlama çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı. 

Hastalık sebebiyle son 2 yılda 8 kişinin hayatını kaybettiği Çorum'da, belediye tarafından başlatılan ilaçlama çalışmaları sayesinde şehir merkezinde bugüne kadar herhangi bir kene vakasına rastlanmadı. Keneyle mücadele için şehir merkezinde ciddi bir ilaçlama çalışması yapan ve yaklaşık 1 ton ilaç kullanan Çorum Belediyesi, kenelerin bulunma ihtimali görülen park, bahçe ve ormanlık alanlardaki ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. 

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Çorum Belediyesi olarak KKKA hastalığına sebep olan Kene konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirdikleri ve bundan sonrada etkin mücadelenin sürdürüleceği belirtilerek, "Sağlık İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda şehir merkezinde kene vakasına rastlanmamıştır. Belediyemiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak için gereken her türlü tedbiri almış olup bundan sonrada almaya devam edecektir. Belediye olarak başlattığımız ilaçlama çalışmalarımız vatandaşlarımız tarafından olumlu karşılanmakta olup devam ettirilmesi istenmektedir, Kene vakalarına karşı başlatılan ilaçlama çalışmalarımız ihtiyaç kalmayıncaya kadar devam edecektir" denildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 22:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?