8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Çorum'da kene önlemleri

Sungurlu Belediyesi, kenelerden bulaşan Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının önlenmesi için ilçe merkezinde ilaçlama çalışması başlattı. 

Çorum ve çevre illerde son günlerde yeniden görülen KKKA vakaları üzerine Sungurlu Belediye Başkanlığı, ilçedeki park bahçe ve yeşil alanları ilaçlamaya başladı. KKKA hastalığı sebebiyle son 3 yılda 11 kişinin hayatını kaybettiği Çorum'da, belediye tarafından başlatılan ilaçlama çalışmaları sayesinde ilçe merkezinde bugüne kadar herhangi bir kene vakasına rastlanmadığını hatırlatan Belediye Başkanı Ahmet Karacif, "Bu da gösteriyor ki belediyenin bugüne kadar aldığı tedbirler sayesinde ilçemizde kene vakası görülmemiştir. Sungurlu Belediyesi mücavir alanı içerisindeki yeşil alan park ve bahçelerde kenelere karşı sürekli ilaçlama yapılmaktadır. Kene ve diğer haşaratlara karşı mücadelemiz yıl sonuna kadar devam edecektir" dedi. 


İlçe halkının sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karacif, "Geçen sene bu konuda gerekli tedbiri alarak mücadelemizi yaptık ve çok şükür üzücü bir olayla karşılaşmadık. Bu senede ilimizin bazı bölgelerinde kene vakalarının görülmesi üzerine tedbir olarak ilçemizdeki park bahçe ve yeşil alanları ilaçlamaya başladık. Belediyemiz, vatandaşlarımızın sağlığını korumak için gereken her türlü tedbiri almış olup, bundan sonra da almaya devam edecektir. Kene vakalarına karşı başlatılan ilaçlama çalışmalarımız ihtiyaç kalmayıncaya kadar devam edecektir" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 01:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?