7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Çorum'da leblebiler yarıştı

Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali kapsamında düzenlenen Leblebi Yarışması'nda, 64 üretici firma ter döktü. 

Leblebi ve Kuruyemişçiler Odası tarafından üreticiler arasındaki kalite rekabetinin sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar Kompleksi bahçesinde yapıldı. Leblebi yarışmasının jürisi TSE Başkanı Kenan Malatyalı, AK Parti Çorum Milletvekilleri Muzaffer Külcü ve Murat Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Hayran,Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney, Ziraat Odası Başkanı Selahattin Biçer ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen'den oluştu. 

Çorum'da faaliyet gösteren 64 üretici firmanın katıldığı yarışmada yer alan leblebilerde, irilik, görünüm ve tat unsurlarına bakılarak derecelendirme yapıldı. Kurulan stand üzerinde 64 ayrı leblebiyi tek tek tadan jüri üyeleri, önce ilk 10'a giren leblebileri seçti. Ardından jüri üyeleri, Çorum'un en güzel ve en lezzetli 3 leblebisini belirledi. Yarışma sonunda Lider Leblebicilik sahibi Yaşar Bodur birinci, kardeşi Şeref Bodur ikinci ve Gülşen Leblebi sahibi Mustafa Gülşen de üçüncü seçildi. Yarışmada ilk 3'e giren leblebicilere ödüllerinin ise önümüzdeki günlerde verileceği bildirildi. 

Yarışmada birinci olan Yaşar Bodur, leblebiciliğin baba mesleği olduğunu söyledi. Babasından gelen yarım asırlık bir leblebi tecrübesi olduğunu vurgulayan Bodur, leblebisine güvendiğini ve derece beklediği yarışmaya bir hayli özen gösterdiğini kaydetti. Bodur, ilk kez birinci olmadığını, leblebi yarışmasına ileri yıllarda da katılmak istediğini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 02:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?