5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum'da liselere "vitamin"li destek

ÇORUM'DA LİSELERE

Ulaştırma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan ortak protokolle 'Vitamin' adlı interaktif eğitim programı Çorum'daki devlet liselerinde ücretsiz olarak kullanılacak.

Vitamin adlı eğitim programının liselerde ücretsiz olarak kullanılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Telekom İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Türk Telekom İl Müdürlüğü eğitim salonunda gerçekleştirilen imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Türk Telekom İl Müdürü Okan Sezer ile okul müdürleri katıldı.

Türk Telekom İl Müdürü Okan Sezer, Vitamin adlı interaktif eğitim programının öğrencilere abonelik sistemi ile verildiğini ancak protokol gereği Çorum'daki liselere ücretsiz olarak verileceğini söyledi. Sezer, 2009 yılında Çorum'daki ilköğretim okullarına da Vitamin'in ücretsiz olarak kullanılması amacıyla protokol imzalandığını ve Çorum'daki ilköğretim okullarının bir yıldır bu eğitim programını ücretsiz kullandıklarını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin de, protokolün yalnızca devlet okullarını kapsadığını, özel okulların kapsam içine alınmadığını ifade etti. Girgin, interneti eğitimin hizmetine sunduklarını belirtti. İnternet kullanımının gelişmesi ile birlikte güvenlik konusunda da sorunların gündeme gelmeye başladığına dikkat çeken Girgin, eğitim alanında yazılıma ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

ÇORUM'DA LİSELERE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 16:55:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 17:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?