8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Çorum'da müzik ziyafeti

Bu yıl 26.'sı düzenlenen Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali'nde düzenlenen kortej geçişine katılan esnaflar birbirinden ilginç görüntüler oluşturdu. Çok sayıda esnaf grubunun araçları üzerinde yer aldığı korteje katılan Kahveciler Odası üyeleri, okey oynayarak protokol tribününün önünden geçti. 

26. Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri çerçevesinde Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu'nda şenlik ve halk konseri düzenlendi. Festival şenliğinde Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı meslek odaları tarafından kortej geçişi düzenlendi. Kortej geçişinin ardından start alan ve Niran Ünsal, Hüseyin Turan ve İsmail YK'nın sahne aldığı halk konserinde izdiham yaşandı. İzdihamda en çok etkilenen çocuk ve kadınlar oldu. Halk konserinde ilk olarak sahne alan Niran Ünsal, birbirinden güzel şarkılarla seyircileri coştururken, sahneye daha sonra çıkan Hüseyin Turan'ın konseri sırasında seyirciler sahneye yaklaşabilmek için adeta birbirlerini ezdi.

Polis ve zabıta ekipleri, seyircileri sahneden uzak tutabilmek için yoğun çaba gösterirken, yaşanan izdiham nedeniyle çocuklar zor anlar yaşadı. İsmail YK'nın sahneye çıkmasının ardından seyirciler iyice coşarken, konser süresince büyük izdiham yaşandı. İsmail YK zaman zaman seyircileri uyararak sakin olmalarını isterken, polis, izdihamı önlemek amacıyla bazı seyircilere zor kullanması dikkat çekti. Yoğun izdihama rağmen Çorumlular doyasıya bir müzik şöleni yaşadı. Diğer taraftan Geleneksel Çorum 26. Hitit Fuar ve Festivali'nde Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı'ndaki konser öncesi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yerli ve yabancı ekipler yöresel halk oyunları gösterilerini sunarken, Esnaf Odaları kortej geçişi büyük beğeni topladı. 

Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu'nda düzenlenen etkinliklere Vali Hüseyin Poroy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım ve Muzaffer Külcü, CHP Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Garnizon komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetiş, TSE Başkanı Kenan Malatyalı, MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Binboğa ve çok sayıda davetli ile yaklaşık 15 bin seyirci katıldı. 

Festival etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen halk konserine katılmak üzere Çorum'a gelen ünlü pop müzik sanatçısı İsmail YK, doğum gününü Çorum'daki hayranlarıyla kutladı. Konserde en beğenilen şarkılarını seslendiren İsmail YK, 5 Temmuz'da 28 yaşına girdiğini ve doğum gününü Çorumlular ile kutladığını söyledi. Bunun üzerine stadyumu dolduran 15 bine yakın kişi hep bir ağızdan "İyi ki doğdun İsmail" diye bağırdı. Üç sanatçının katıldığı halk konseri gece saat 01.00'a kadar devam etti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 00:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?