5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum'da neler oluyor?

Bir yıl içinde 22 tecavüz ve taciz olayı... Birden fazla kız çocuğunun para karşılığında kendilerinden yaşça büyük erkeklerle evlendirilmesi... Bu olayların hepsi aynı kentte, Çorum'da meydana geldi.

Polisin ortaya çıkardığı tecavüz olaylarında mağdurların çoğu, 12-17 yaşlarındaki kızlar. İşte Çorum'da son dönemde yaşanan olaylar...

Çorum'da, yaklaşık 2 hafta önce 12 yaşında bir kız çocuğunun başına gelenler haber konusu oldu: S.A. babası tarafından iki kez satılmış, baba kızına karşılık ilkinde 4 inek almış, ikinci satışta 10 bin lira istemişti.

Bu olaydan önce Çorum'dan gelen haberler de dikkat çekiciydi.

Para karşığında evlendirilen kızların yanı sıra, tecavüze ve tacize uğrayan, fuhuşa zorlanan 12-17 yaşlarındaki kız çocukları vardı kentte.

O kızlardan biri 12 yaşındaki P.T'ydi.

İzmir'den getirilen kız çocuğunu 16 kişiye pazarladığı tespit edilen 3 kişi tutuklandı. Ancak bu kişilerden ikisi Adli Tıp raporu ağustos ayına kaldığı için tahliye edildi.

Kentte 2008'den bu yana 22 tecavüz ve taciz olayı meydana geldi. Bu olaylarla ilgili 74 kişi tutuklandı.

Tecavüz ve taciz mağdurlarının büyük bölümü, 12-17 yaşları arasında.

Çorum Valiliği bu yüzden geçen yıl konuya el attı, 'Çocukları Tacizden Koruma Komisyonu' kuruldu.

Komisyon kentin bazı caddelerine, çocukların cinsel istismardan korunmasına yönelik afişler astırdı.

Ancak bu etkin bir çalışma olmadı. Olması da beklenmiyor zaten. Halkın büyük bölümü taciz, tecavüz olaylarının önüne geçilmesi için suçlu kişilerin en ağır cezalara çarptırılması gerektiği inancında.
 

...
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 11:14:00
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 11:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?