2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çorum'da neler oluyor?

Çorum'da son 1.5 ay içerisinde 4 kişi öldürülürken, 3 kişi intihar etti. Kentte ayrıca 1 polis memuru yaralanarak silahı gasp edildi.

Çorum'da peş peşe yaşanan cinayet ve intihar olayları nedeniyle vatandaşlar, ''Bize Ne oluyor?'' sorusunu sormaya başlarken, cinayet zanlılarının güvenlik güçlerinin başarılı çalışmaları sonucu kısa sürede yakalanması ve olayların aydınlatılması ise vatandaşları rahatlatıyor.

Son olarak Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde yaşanan olayda Z.Ö. isimli kadının, eşinin ölmesinden sonra sürekli olarak kendisini rahatsız ettiğini ileri sürdüğü eniştesi Zekeriya Ç.'yi tabanca ile vurarak öldürdüğü iddia edildi. İkinci olayda ise F.T.'nin, gelinini sürekli olarak rahatsız ettiği iddiasıyla Hacı Ş.'yi(30) öldürdüğü öne sürüldü. Hacı Ş. av tüfeği ile vurulduktan sonra cesedi İskilip yolu üzerine atıldı.

Bahçelievler Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi Aşık Mahsuni Parkı'nda meydana gelen diğer bir olayda ise iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıkmış ve tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Fatih I.(22), E.Ş. isimli şahsın yanında bulunan tabancadan çıkan kurşunlarla vurularak hayatını kaybetmişti. Kentte son olarak, eşini terk eden Hayriye Çavuş, eşi Ömer Çavuş tarafından 12 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Çorum'da cinayetlerle birlikte intihar olaylarında da artış yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çorum Şubesi'nde çalışan Nurettin Işık(44) girdiği bunalım sonucu kendini iple asarak intihar ederken, Ömer Çavuş. kendisinden ayrılmak isteyen eşi Hayriye Çavuş'u 12 yerinden bıçaklayarak öldürdükten sonra av tüfeği ile intihar etti. Çorum merkeze bağlı Palabıyık köyünde bir süredir tedavi gören Sadık Özsoy iple kendini asarak intihar ederken, Gülabibey Mahallesi'nde eşiyle tartışan Şükran C., 6 katlı binadan atlamak istedi. Yine Adil Candemir Parkı'nda alkol alan Yaşar Ç. adlı genç, kız arkadaşının kendisinden ayrılması nedeniyle 8 katlı binaya çıkarak intihar etmek istedi.

Çorum'da üst üste yaşanan intihar ve cinayet olayları karşısında şaşkına dönen halk, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki silahlı saldırıda şehit düşen polis memurlarından Çorumlu Erdal Öztaş'ın(28) şehit haberi ile sarsılırken, Şırnak'ın Silopi ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Çavuş Onur Bakbak'ın şehit haberi memleketi Çorum'u göz yaşına boğdu.

Arkadaşından dönerken 5 kişinin saldırısına uğrayarak bıçakla ve silahla yaralandıktan sonra tabancası gasp edilen İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli polis memuru Fatih K.'nın olayı ise yine Çorum halkını üzen olaylar arasında yer aldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 13:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yörük efe IP: 88.230.251.xxx Tarih : 21.07.2008 00:31:53

Güzel Çorumum benim çorum gibisivar mı? Bazı kendini bilmezler yüzünden Çorumun adı karalanıyor. Çorumu bilmeyenlere de kötü örnek oluyor.